Şeful biroului local al APIA din Hunedoara, condamnat la închisoare

Tribunalul Hunedoara a dat sentinţa în dosarul în care Florin Opriş, şeful biroului APIA din municipiul Hunedoara şi concubina sa, Anca Anghel, sunt judecaţi pentru fapte de corupţie.

Astfel, Opriş a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, fiindu-i interzisă şi exercitarea anumitor drepturi civile. Anca Anghel a primit o pedeapsă mai blândă, de doi ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere tot de doi ani. Totodată, instanţa i-a obligat pe ambii, în solidar, la plata sumei de 25.000 de lei către partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – APIA Hunedoara. Hotărârea tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Reamintim că Florin Opriş a fost arestat în luna mai 2017, după ce a fost prins în flagrant luând mită de la un fermier. Funcţionarul APIA a pretins o şpagă de 50.000 de lei la fermier, cu promisiunea că va interveni la primarul unde acesta din urmă are domiciliul, pentru a-l determina să-i mărească suprafaţa de păşune închiriată. În data de 4 mai 2017, în contextul menţionat mai sus, Opriş a primit de la fermier, prin intermediul concubinei sale, angajată şi ea la APIA Hunedoara, suma de 25.000 lei. Moment în care a fost prins în flagrant de către oamenii legii. Opriş a fost suspendat din funcţie în momentul declanşării anchetei penale. În prezent, acesta se află în arest la domiciliu, măsură care i-a fost prelungită prin decizia Tribunalului Hunedoara. (N. Bumbac)

One thought on “Şeful biroului local al APIA din Hunedoara, condamnat la închisoare

  • 8 decembrie 2017 la 12:14
    Permalink

    Foarte interesant articolul, multumesc

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bărbat din Dobra, acuzat de crimă, furt şi incendiere în Franţa

Un hunedorean căutat de autorităţile judiciare din Franţa, după ce a omorât în bătaie un gardian, împreună cu alţi patru...

Ar fi lovitura anului în sport! Pompiliu Bota ar putea prelua marca Steaua!

Scandalul mărcii Steaua revine în actualitate. De această dată nici echipa lui Gigi Becali şi nici oficialii MApN sau CSA...

Vulcănean, călăuză pentru imigranţi, ridicat de poliţişti

Un bărbat de 30 de ani, din Vulcan, este suspect într-un dosar instrumentat de procurorii francezi, pentru că ar fi...

Închide