ActualitateFlash

Bani falşi, plasaţi în Valea Jiului

03 bancnoteMaximilian Gânju

Bancnote de 100 de lei susceptibile de fals au fost descoperite la Petroşani, un comerciant fiind înşelat miercuri. Omul s-a adresat poliţiştilor reclamând falsul, dar numărul celor care au fost deja păgubiţi este mai mare.

Falsificatorii de bani au descins din nou în Valea Jiului, după ce anul trecut au reuşit să plaseze o sumă considerabilă, atât la magazine, cât şi la unităţi bancare din cele şase localităţi ale zonei. Miercuri, un comerciant din Piaţa Centrală Petroşani a fost înşelat de un individ, rămas necunoscut, cu o bancnotă de 100 de lei. Vânzătorul şi-a dat seama de fals după ce a mototolit bancnota în mână şi a văzut că este din hârtie şi nu din plastic.
„A venit un individ care a cumpărat o căciuliţă cu 20 de lei şi a întins o hârtie de 100 de lei. Se grăbea şi aproape că a smuls restul din mâna vânzătorului şi s-a făcut nevăzut prin parcarea pieţei. Comerciantul a strâns banii în mână şi când s-a uitat a văzut că bancnota a rămas rău mototolită. S-a uitat atent la ea şi era din hârtie, dar foarte bine realizată”, spun surse demne de încredere. Vânzătorul înşelat a depus o plângere la Poliţia Petroşani. „Sunt mai multe sesizări, nu neapărat de ieri sau azi, la nivel de judeţ, şi sunt declinate către Crima Organizată. Sunt suspiciuni, oameni care ne sesizează că n-ar fi bună bancnota. Aceasta se supune unei expertize şi dacă se consideră că este falsă, atunci, cei de la BCCO sunt abilitaţi să identifice autorul”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Cert este că toate unităţile bancare din Valea Jiului au primit o alertă cu privire la posibilitatea apariţiei pe piaţa monetară din zonă a unor bancnote falsificate. Pe de altă parte, anul trecut, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Hunedoara, împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, au destructurat o grupare infracţională specializată în falsificare de monedă sau alte valori şi punerea lor în circulaţie. Falsificatorii au plasat pe piaţa monetară între aprilie – septembrie 2014,  peste 100 de bancnote de 200 de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura