Băile Daco-Romane, atracţia verii pentru trei judeţe

12 august 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Publicitate

Mircea Crivăţ, Adriana Clej

Băile Daco-Romane din staţiunea turistică Geoagiu-Băi nu prea mai au nevoie de prezentare. Complexul balneo-termal atrage în fiecare vară mii de oameni, îndeosebi în weekend, dar şi în celelalte zile ale săptămânii.
Vin oameni din trei judeţe – nu exagerăm, pe lângă hunedoreni, vin la Băile Daco-Romane, în mod frecvent, oameni din judeţul Alba, dar şi din Sibiu. Am constatat acest lucru nu o dată, ci de fiecare dată când ne-am petrecut sfârşitul de săptămână la complexul amintit. Şi este firesc să fie aşa, ţinând cont de ce oferă celor care vor să facă baie şi plajă la Băile Daco-Romane.
Ajunşi în acest weekend la ştrandul din Geoagiu-Băi, am rămas impresionaţi de ce am găsit aici. Nu numărul mare de oameni care se bălăceau sau stăteau la plaje întinşi pe şezlonguri ne-a impresionat, deoarece eram obişnuiţi cu acest lucru. Ci modul în care arăta complexul, pe care l-am găsit mult schimbat în bine faţă de anul precedent. Apa din cele patru bazine, limpede cum parcă n-am văzut-o niciodată, numeroasele şezlonguri şi paturi de plaje cu baldachine, covoarele verzi şi albastre din jurul bazinelor, curăţenia, totul arăta ca la carte.
Curioşi, să vedem exact ce oferă omului care îşi propune să-şi petreacă o zi sau mai multe la Băile Daco-Romane, i-am solicitat lui Dorin Miclăuş, directorul de marketing al companiei care administrează complexul, să ne dea informaţiile necesare. Şi aşa aveam să aflăm că apa din cele patru bazine ale ştrandului, din care unul este olimpic şi unul pentru copii, este termală, având temperatura între 26-32 de grade Celsius. Tot el ne spune că apa de aici este a doua din Europa în ce priveşte conţinutul de calcar. De asemenea, este singura apă termală, recomandată pentru înot, bazinul olimpic de aici fiind, de altfel, singurul din ţară cu apă termală pentru înotători de performanţă, a precizat Dorin Miclăuş.
Ce ar mai fi de arătat, în ce priveşte preocuparea administraţiei Băilor Daco-Romane, ca persoana care vine aici să se simtă cât mai bine. Pe marginea bazinelor sunt amplasate 1.500 de şezlonguri şi numeroase paturi de plajă cu baldachine, toate puse la dispoziţia oamenilor gratuit. Mai sunt şi 200 de cabine, care se pot închiria la o sumă modică. De asemenea, găseşti în incinta complexului două linii de autoservire, două baruri de plajă, punct de grătare şi mititei, un local cu produse de cofetărie, patiserie şi îngheţată, toate deschise permanent. Chiar în faţa intrării în complex există o parcare cu 120 de locuri, iar în imediata apropiere încă una de 400 de locuri.
Administratorul şi, totodată, directorul firmei Băile Daco-Romane, Doru Depcea, a ţinut să sublinieze ajutorul pe care îl primeşte de la Consiliul Local al oraşului Geoagiu, îndeosebi din partea primarului Vasile Cărăguţ, care este foarte atent ca lucrurile să mergă bine în complexul balneo-termal, ca de altfel în toată Staţiunea Geoagiu-Băi. Tot de la el aveam să aflăm că au început pregătirile pentru ziua de 15 august, când se desfăşoară sărbătoarea oraşului Geoagiu, şi pentru cele următoare, zile în care va fi o mare afluenţă de oameni în staţiune şi, fireşte, şi în complexul Băile Daco-Romane.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Bibi spune:

    Mizeria aia de ștrand poate fi numită ATRACȚIE TURISTICĂ????

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Drumul spre iad, Europa 1914-1949, de Ian Kershaw, apărut la Editura Litera, Bucureşti, 2017. Acesta este volumul pe care reprezentanţii...

Prima benzinărie Smart+ din România a fost lansată la Hațeg

Joi, după amiază, la Hațeg, în prezența oficialităților locale, a unor oameni de afaceri și reprezentanți ai presei, a avut...

Admitere 2018 – pentru cursurile de învățământ la distanță și cu frecvență redusă la Universitatea Politehnica Timișoara

Învață oricând, oriunde, oricum și în ritmul tău propriu la Universitatea Politehnica Timișoara!   Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul ID/IFR...

Închide