Baia de Criş: încep reparaţiile la podeţele distruse de viitură

Magdalena Şerban

Pagubele materiale înregistrate în comuna Baia de Criş, în urma ploilor căzute în cantităţi mari, au fost estimate la 427.000 de lei. Prima tranşă din ajutorul pentru situaţii de urgenţă dat de Guvern a ajuns în contul administraţiei publice locale, urmând să înceapă reparaţiile.

„În baza raportului operativ întocmit, am primit o parte din suma estimată, şi anume 106.000 de lei, bani alocaţi pentru refacerea podeţelor din satele Lunca, Cărăstău şi Ţebea, dar şi a unei porţiuni de drum din Lunca (drumul comunal 175). Sunt şase podeţe în Lunca, şapte în Cărăstău şi trei în Ţebea. După cum se ştie, cea mai afectată a fost localitatea Cărăstău, dar am avut probleme destul de mari şi la Baia de Criş. La Cărăstău, torenţii au antrenat pur şi simplu materiale lemnoase tăiate în pădure, blocând şase podeţe şi rupând unul. În total, au fost afectate 36 de gospodării. În jur de 60 de fântâni au fost şi ele afectate şi, bineînţeles, o serie de anexe. Ce mai vreau să adaug este faptul că imediat după ce am preluat mandatul, la finele lunii iunie 2016, ne-am confruntat cu necazuri din pricina ploilor abundente, dar nu a fost chiar atât de rău”, a declarat Mihaiu Liviu Gorcea (foto), primarul comunei Baia de Criş.
Potrivit acestuia, se intenţionează ca prin Apele Române să se depună, pentru solicitare de finanţare, un proiect care să prevadă asigurarea protecţiei împotriva inundaţiilor. „Mai sunt necesare decolmatări de văi, iar începerea lucrărilor de refacere a podeţelor amintite va demara în cel mult două săptămâni”, a dat asigurări primarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.