Actualitate

Babuinul de la Zoo Hunedoara, mutat la cãldurã

Carmen Cosman

Grădina Zoologică de la Hunedoara a rămas, temporar, fără mascotă. Din cauza temperaturilor extrem de scăzute de afară, babuinul a fost mutat de aici într-un loc mai călduros, unde să fie adăpostit de ger. Reprezentanţii grădinii zoologice nu au mai vrut să rişte şi să-i pună un sistem de încălzit în cuşcă, după ce colegul lui, Bolek, a ros cablul reşoului şi a murit electrocutat.

Măsuri pentru toate animalele

Pentru restul animalelor adăpostite aici, care nu suportă temperaturile scăzute, îngrijitorii au luat măsuri speciale, care să le ajute să scape de frigul cumplit de afară. Astfel, în funcţie de specificul fiecăruia, animalele beneficiază de fân, lemne sau chiar de sobe cu gaz pentru încălzire, după cum declară administratorul grădinii, Ciprian Hodor. Şi, în plus, primesc mai multă hrană, pentru că în aceste zile, creşte şi consumul de energie al animalelor, pentru menţinerea temperaturii corporale.

Demarează proiectul de modernizare
De iarna viitoare, însă, situaţia se va schimba, pentru că în sfârşit, demarează proiectul de amenajare a altor cuşti pentru animale, mult mai moderne, care le vor proteja şi de frigul iernii. „În zilele următoare, vom organiza licitaţia pentru noile amplasamente şi vor începe lucrările de reabilitare a grădinii zoologice, iar până la sfârşitul anului, vor fi finalizate. Proiectul a  fost depus de mult, dar abia în luna noiembrie am semnat convenţia cu Ministerul Mediului”, a mai precizat Ciprian Hodor. Valoarea preconizată a investiţiei este de aproximativ 1,7 milioane de lei.
La grădina zoologică din Hunedoara, sunt găzduite peste 100 de animale din 20 de specii, printre care lei, tigri siberieni, urşi carpatini, lupi sau vulpi. Grădina zoologică se întinde pe trei hectare şi este inclusă într-un program guvernamental de modernizare. Aceasta reprezintă încă un punct de atracţie, nu numai pentru hunedorenii care îşi aduc aici copiii, mai ales că şi preţul biletelor a rămas neschimbat, respectiv 1,5 lei pentru adulţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura