Sport

FRF joacă tare, dar FC Hunedoara speră

Ciprian Marinuţ

Direcţia Juridică a F.R.F. a publicat, ieri, pe site-ul oficial, precizări „albe şi negre” în cazul listei cu echipele care nu au drept de promovare. Oficialii echipei FC Hunedoara, aflată pe lista incriminatorie, susţin că alb-albaştrii se încadrează la exemplul acceptat dat de Federaţie şi au drept de promovare.

Federaţia face lumină
Direcţia Juridică a F.R.F. a publicat, ieri, pe site-ul oficial al Federaţiei, două exemple concrete în privinţa echipelor care s-au înscris în competiţii, altfel decât printr-o acceptare pe baza meritului sportiv. Oficialii de la FRF şi-au menţinut poziţia de blam în cazul echipei Săgeata Năvodari şi de acceptare pentru ACSMU Poli Iaşi. „Săgeata Stejaru a obţinut dreptul de participare în Liga a II-a, fără a fi respectat principiul meritului sportiv, astfel că echipa Săgeata Năvodari, care i-a preluat locul, nu are dreptul de a participa într-o categorie competiţională superioară, pentru o perioadă de trei ani competiţionali”, se scrie pe site-ul FRF, la exemplul negativ. „Prin încheierea nr. 32, pronunţată de Judecătoria Câmpina, s-a admis cererea formulată de către CS Tricolorul Breaza cu privire la comasarea prin absorbţie a CS Navobi Charity Cup Iaşi, în urma comasării schimbându-se denumirea clubului CS Tricolorul Breaza, în Asociaţia Clubul Sportiv Municipal Universitar Politehnica Iaşi. Precizăm că SC FC Politehnica Iaşi SA nu participă la nici o competiţie organizată de FRF, neexistând nici o legătură între cele două grupări”, se arată la exemplul acceptat „de fentare” a meritului sportiv.

Speranţe întemeiate
Ionel Danciar, organizatorul de competiţii al echipei FC Hunedoara, susţine că echipa alb-albastră este în aceeaşi situaţie ca şi ACSMU Poli Iaşi şi că se va lupta pentru a demonstra acest lucru şi a avea drept de promovare. „Şi noi am făcut fuziune prin absorbţie cu Clubul Sportiv Eolica Delta Tulcea, la fel ca şi cei de la Iaşi cu Tricolorul Breaza. Acum, comunicăm cu cluburile care sunt în aceeaşi situaţie ca şi noi şi lucrăm la un memoriu în care să ne apărăm cauza. Sunt cluburi în cazul cărora FRF are dreptate, dar FC Hunedoara nu ar trebui să fie pe lista neagră a celor fără drept de promovare”, a spus Danciar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura