Pescărie pe terenul fostei Mine Dâlja

1 februarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Carmen Cosman

Terenul pe care a funcţionat  Exploatarea Minieră Dâlja este tot mai solicitat de investitori. După ce perimetrul minier a fost ecologizat, terenul a stârnit interesul mai multor oameni de afaceri, iar acum, un alt investitor vrea să amenajeze aici o pescărie.

Constantin Faltinki a solicitat administraţiei publice din Petroşani să îi concesioneze o parcelă de teren de 1.815 mp, iar consilierii locali au fost de acord. Reprezentanţii Primăriei Petroşani spun că acordarea concesiunii este justificată de faptul că, prin încasarea redevenţei şi a taxelor şi impozitelor, cresc veniturile către bugetul local al municipiului Petroşani. Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi spune că terenul va fi concesionat prin licitaţie publică, iar valoarea redevenţei de la care va porni licitaţia va fi calculată în conformitate cu HCL 155/2007.
Exploatarea Minieră Dâlja s-a închis în anul 1999, iar lucrările de închidere şi ecologizare a perimetrului minier au fost finalizate în anul 2006 şi au costat circa şapte milioane de lei. Cele 12 hectare de teren ecologizate au fost puse la dispoziţia celor care au dorit să-şi deschidă afaceri în zonă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Babuinul de la Zoo Hunedoara, mutat la cãldurã

Grădina Zoologică de la Hunedoara a rămas, temporar, fără mascotă. Din cauza temperaturilor extrem de scăzute de afară, babuinul a...

FRF joacă tare, dar FC Hunedoara speră

Direcţia Juridică a F.R.F. a publicat, ieri, pe site-ul oficial, precizări „albe şi negre” în cazul listei cu echipele care...

Furată de propriul fiu

O deveancă şi-a denunţat propriul fiu  pentru furt, fără a şti însă cine a fost autorul. Aceasta a anunţat la...

Închide