Avram Iancu vrea să-şi continue aventura pe Marea Neagră

Adriana Clej

După cum bine se ştie, bibliotecarul şi polisportivul hunedorean Avram Iancu (foto) a început pe 2 septembrie un nou maraton de înot, însă de data aceasta este pe mare. Hunedoreanul a plecat de unde se varsă Dunărea în Marea Neagră, adică de la Sulina, km zero al fluviului, hotărât să traverseze Marea Neagră înot, destinaţia finală fiind Istanbul.

În aproximativ 45 de zile, acesta şi-a propus să străbată cei 630 de km, data fixată pentru încheierea călătoriei fiind 17 octombrie. După 16 zile de înot, oboseală şi valuri puternice, sportivul este foarte aproape de a trece graniţa cu Bulgaria. În aceste 15 zile au fost parcurşi mai bine de 180 de km. Avram Iancu nu a fost însă singur până acum, fiind acompaniat de Călin Ene, cu caiacul. Drumul lui Avram Iancu a variat, de la zile cu soare la zile înnorate, de valuri uriaşe sau de mare liniştită, perfectă pentru înot până la întâlnirea cu un grup de delfini. Acesta a fost nevoit să înoate inclusiv dimineaţa, pe întuneric, pentru a trece de o zonă în care este amplasat un poligon de tragere, având doar trei ore şi jumătate la dispoziţie pentru a străbate aproximativ 6-7 km.
Avram Iancu a declarat pe pagina sa de Facebook: „Cu un an în urmă, aveam să ajung la Sulina după ce am parcurs, înot, tot Fluviul Dunărea, fără costum de neopren, realizând o premieră mondială. În urma acestui efort, americanii de la World Open Water Swimming Association au făcut o nominalizare istorică pentru România: Avram Iancu -MAN OF THE YEAR 2017- în lume, la înotul în ape libere.”
Ieri, însă, înotătorul hunedorean a lansat un apel cerând ajutor pentru a putea să-şi ducă până la capăt cursa pe mare. El a scris că are urgentă nevoie de un însoţitor pe caiac, deoarece Călin Ene, caiacistul şi prietenul său, nu mai poate să îl însoţească după traversarea vamei cu Bulgaria, iar caiacistul care trebuia să-i ia locul a anunţat că nu mai poate veni participe la cursă. Ca urmare, Avram Iancu a făcut un apel în căutarea altui caiacist care are cât de cât experienţă pe mare, şi este dispus să-l însoţească până la Istanbul. Să sperăm că în final acesta va găsi un sportiv doritor să-l acompanieze în această aventură pe Marea Neagră, deoarece ar fi păcat ca ea să se încheie în acest fel.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.