Autorul jafului de la Castelul Corvinilor a fost arestat

6 mai 2017 | 3 Comentarii | Publicat in: Eveniment, Flash

Natalia Bumbac

Hoţul care a dat spargerea din 2 mai de la Castelul Corvinilor, furând aproape 40.000 de euro, a fost prins. Poliţiştii l-au găsit internat la Secţia de Ortopedie a Spitalului municipal Hunedoara. Este vorba de un bărbat de 30 de ani, Gabriel Gal, zis „Chuky”, care locuieşte în municipiul Hunedoara.  

Ambulanţa l-a luat din stradă
Din datele oferite de managerul spitalului hunedorean, Radu Budae, bărbatul s-a internat în dimineaţa zilei de 2 mai, în jurul orei 02.00, probabil, după ce „vizitase” Castelul. Acesta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe cu o ambulanţă, pe care a solicitat-o personal prin 112. Echipajul l-a preluat de pe o stradă din apropierea Castelului. Bărbatul avea piciorul fracturat şi rotula deplasată, iar hainele lui erau murdare ca şi cum escaladase un zid. Mai mult de atât, acesta avea pantalonii uzi până la genunchi, existând precupunerea că trecut prin apa Râului Zlaşti. În dimineaţa zilei de 2 mai a fost operat de urgenţă la picior.

Paguba nu a fost recuperată integral
În baza probelor administrate, doi poliţişti au mers la spital cu mandat de percheziţie în salonul în care era internat suspectul de furt. După ce l-au audiat şi i-au percheziţionat domiciliul, Gabriel Gal a fost arestat preventiv în 6 mai de către Judecătoria Hunedoara. Bărbatul se face vinovat de furtul a 170.000 de lei din casieria Castelului Corvinilor, bani proveniţi din încasările de pe vânzarea biletelor pe patru zile. Paguba a fost descoperită de paznicul edificiului în dimineaţa zilei de 2 mai, în jurul orei 06.30, acesta anunţând poliţiştii. Hoţul a spart geamul de la uşa casieriei, a furat banii şi a fugit, sărind în gol de pe unul din zidurile edificiului, înalt de peste şapte metri. În urma contactului cu solul şi-a fracturat piciorul. Din acest motiv se pare că s-a dus direct la spital. Asupra lui s-au găsit doar 1.800 de lei, din banii furaţi de la Castel, iar acum anchetatorii caută să afle unde sunt restul banilor.
Gabriel Gal nu este la prima încălcare a legii. Acesta are antecedente penale, fiind condamnat pentru furturi comise în afara ţării.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ion spune:

    Prostanacii țineau atata banet in casieria castelului?pai prostalaii de la Primărie nu stiu .ca se poate face contract cu firme care sa ridice banii?

  2. Gigi spune:

    E cusuta cu ața albă! E greu de crezut ca ar fi fost atâția bani rezultați din încasări doar pe patru zile! Scenariul care îmi vine acum in minte, este următorul: ,, Trebuia într-un fel sa fie justificata dispariția unei sume de bani care cine știe cum S-o fi cheltuit ( specific managerilor din Ro) , s-a pus momeala de 1800 de lei, s-a vândut pontul hotului, si foarte interesant cum medicul deja ,,a văzut cum hoțul și-a rupt genunchiul sărind de pe zidul castelului,, ! Adică hoțul este doar un țap ispășitor in toată aceasta poveste! ,,, Se cunoaște ca in HUNEDOARA, un mic târg de provincie, toți cei care dețin functii administrative si de conducere, se cunosc si sunt rude între ei! Așa ca pentru mine este clar , cine sunt cei implicați! Doar ca astfel de rude sunt si pe la organele de ancheta, așa ca va rămâne cum sa conceput chiar de la început tot scenariul! Țapul ispășitor va ispăși hoțiile mai mari comise de comun acord între cumetri, nași si verișori!!

  3. hd spune:

    sa se spuna de la ce inaltim a cazut de pe zid!atunci il credem.Oricum dumnezeu nu doarme!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Granturi în valoare de 106,3 milioane lei pentru firmele care creează noi locuri de muncă

Conform datelor INS, rata şomajului s-a redus semnificativ, de la 6,2 la sută la 5,3 la sută în luna martie...

Spitalul din Orăştie are singurul aparat de masaj cardiac Lucas din judeţ

Luna trecută, Spitalul municipal din Orăştie a fost sponsorizat de Sews România cu 49.000 de lei, astfel încât achiziţionarea unui...

Deponeul ecologic, aproape de funcţionarea normală

Firma Supercom SA, cea care a fost desemnată să gestioneze activitatea de pe deponeul ecologic de la Bârcea Mare până...

Închide