Autorităţile rămân în alertă

16 aprilie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Autorităţile judeţene rămân în continuare pe poziţii pentru a monitoriza poluarea cu ulei de transformator de pe Râul Mureş. Deocamdată, unda de poluare nu a ajuns la noi în judeţ şi nu au fost semnalate probleme din punct de vedere al mediului.
„Unda de poluare acum, din monitorizările pe care le-au făcut Garda de Mediu Hunedoara şi Sistemul de Gospodărire al Apelor Hunedoara, nu se vede cu ochiul liber. Cu toate acestea, am dispus să se recolteze probe din punctele din care se presupune că ar trebui să fie poluarea. De asemenea, barajele absorbante pe care le-am instalat în zona confluenţei Râului Mureş cu Râul Căian rămân active, până când unda de poluare va trece de judeţul Hunedoara. Pe teritoriul judeţului nu s-a înregistrat mortalitate piscicolă, nu am avut semne de irizaţii sau lucruri care să ne pună în gardă. Suntem precauţi, suntem mobilizaţi pe teren cu formaţiuni de la SGA şi ISU, sper să gestionăm cu bine până la final această problemă”, a declarat ieri, Fabius Kiszely, prefectul judeţului Hunedoara. Acesta a mai spus că este posibil ca uleiul să fi fost absorbit de barajele instalate în alte judeţe.
Râul Mureş a fost poluat accidental, vineri, 13 aprilie, cu ulei, în urma unei fisuri la un transformator de la o termocentrală a Romgaz de la Iernut, judeţul Mureş. Unda de poluare a străbătut trei judeţe, respectiv Mureş, Sibiu, Alba, preconizându-se că zilele acestea va ajunge la noi în judeţ. (N.Bumbac)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Mircia Muntean, un an de puşcărie

În această lună se va împlini un an de când fostul primar al Devei, Mircia Muntean (foto), a fost condamnat...

Petiţie on-line pentru redeschiderea Spitalului din Petrila

Preşedintele PRM Hunedoara, Emanoel Andronache (foto), a iniţiat o petiţie on-line de strângere de semnături pentru redeschiderea Spitalului din Petrila.

Funcţia de arhitect-şef rămâne neocupată

Municipiul Hunedoara rămâne în continuare fără un arhitect-şef cu drepturi depline. La concursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici...

Închide