Comunitate

Aur pe linie, pentru INSEMEX Petroșani

Magdalena Șerban

În perioada 20-22 noiembrie, a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente din zona de Vest, și anume Salonul Inter­na­ţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi In­venticii “PRO INVENT”.

Și-au reconfirmat poziția
Ajunsă la cea de-a XIX-a ediție, ma­ni­fes­tarea a fost organizată de Universitatea Teh­nică din Cluj–Napoca, în regim exclusiv online, dat fiind contextul pandemic actual. Devenită deja o tradiție, participarea specialiștilor de la Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă Petroșani a fost re­com­pensată pe măsura performanțelor, adică cu patru medalii de aur și tot atâtea Diplome de Excelență.
„Manifestarea este înregistrată ca marcă pro­prie la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Măr­ci (O.S.I.M.) de la București, titular fiind Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. După cum s-a întâmplat și în anii trecuți, a reunit universităţi, institute, centre şi staţiuni de cercetare, firme, asociaţii ale inventatorilor, precum şi inventatori individuali din ţară şi din stră­inătate. În ce ne privește, am participat cu un număr de patru invenții în domeniul de ac­ti­vitate specific, toate acestea fiind re­com­pen­sate de către juriu cu patru Diplome de Excelență si patru medalii de aur. Acestea au fost pentru Stand computerizat pentru pre­pa­rarea unui amestec de gaze inflamabile/to­xice/asfixiante, Metodă de determinare in­va­zivă continuă a vitezei aerului, Sistem de de­ter­minare continuă a vitezei aerului și Sistem sca­labil specializat pentru verificarea pa­ra­me­trilor de funcționare pentru articole piro­tehnice de uz profesional – Categoria F4. Fap­tul că munca echipei este apreciată nu doar că ne onorează, ci este garantul nostru că dru­mul profesional pe care ne aflăm este cel co­rect, ducându-ne spre atingerea de noi și noi performanțe. Ne bucură faptul că participările noastre la manifestări ştiinţifice de prestigiu aduc roade sub forma premiilor şi medaliilor câştigate. Mulţumesc încă o dată colectivului din care fac parte. Sunt cercetători care îşi de­dică timpul şi cunoştinţele pentru a găsi soluţii inovatoare, menite să vină în sprijinul salvării de vieţi ori în dezvoltarea palierului economic. Îi felicit pentru rezultatele înregistrate nu doar acum, ci de-a lungul timpului“, a declarat dr. ing. George Artur Găman (medalion), direc­to­rul ge­neral al Insemex Petroşani și şi pre­şe­dinte al Asociaţiei Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura