Comunitate

Băița: Trei mari obiective prin Programul Național de Investiții

Magdalena Șerban

Cu zero lei la rectificarea bugetară, dar cu speranța că trei proiecte vor prinde viață prin Programul Național de Investiții Anghel Salygni, primarul din Băița se pre­gătește să tragă linie din punct de vedere administrativ pentru anul 2021.

Minusuri…
„Suntem descoperiți cu fondul salarial și pe partea de asistență socială și persoane cu handicap pe lunile octombrie și no­iem­brie 2021. Am mai avea nevoie de 350.000 de lei ca să putem să achităm sumele afe­ren­te, bani pe care nu i-am primit la ultima recti­fi­care bugetară, așa cum era firesc. Oamenii nu au nici un fel de vină și o să rămână fără re­surse tocmai de sărbători. De fapt, am primit fabuloasa sumă de zero lei. Cum să o îm­părțim? Am făcut de­mer­suri la Finanțe, la Prefectura Hunedoara, nici nu mai știm unde și cui să ne adresăm. Pentru de­cembrie, plă­țile se fac în ianuarie 2022, deci încă nu ne la­men­tăm. Vedem ce o să fie și atunci. Deo­camdată, să rezolvăm cu res­tanțele”, a afir­mat Damian Diniș, primarul din Băița.

…și plusuri
Însă, dincolo de aceste neajunsuri, sunt și vești bune care vin dinspre viitoarele obiec­­tive. Recent, conducerea locală a solicitat cereri de finanțare prin Programul Național Anghel Salygni pentru trei pro­iecte pe care le consideră mai mut decât importante, fiind absolut necesare pentru comunitate. „Dru­mul comunal DC23 Fizești – Barbura trebuie rea­bilitat, deoa­rece timpul nu iartă nimic, de­te­riorând asfaltul. Am estimat o valoare de trei mi­li­oane de lei pentru lucrările res­pec­tive, iar alt proiect implică modernizarea a două drumuri din Peștera, aici fiind nevoie de asfaltare, rigole de scurgere etc. De­mer­sul ajunge la 2,9 milioane de lei. Al treilea re­prezintă două poduri în cuantum de 1,5 milioane de lei. Ele există și la ora actuală, dar sunt vechi, uzate și nu mai prezintă si­guranță deplină, așa că trebuie să inter­ve­nim asupra lor. Sperăm să primească undă verde toate cele enumerate și să ne putem baza pe acești bani pentru a reuși să le du­cem la în­de­plinire planurile noastre in­ves­tiționale. Doam­ne ajută să fie într-un ceas bun”, a mai sub­liniat alesul din Băița. De amintit că pro­gramul „Anghel Saligny” are ca obiectiv mo­der­ni­zarea localităților prin realizarea de in­vestiții în infrastructura lo­cală, drumuri jude­țene și locale, infra­struc­tura de apă și cana­li­zare, stații de epurare a apei, extinderea re­țe­lei de distribuție a gazelor naturale. Valoa­rea programului este de 50 de miliarde de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura