Sport

Au strãlucit la „categoria olimpicã”

Ciprian Marinuţuntitled

Gimnastele de la CNS CSS „Cetate” Deva au obţinut 18 medalii la Campionatele Naţionale şcolare, desfăşurate în weekend la Buzău. 11 din cele 18 prezenţe pe podium au aparţinut gimnastelor de 12 ani, care au vârsta optimă de a concura la Jocurile Olimpice „Rio 2016”. „Vedeta”  clubului devean la acest concurs a fost Olivia Cîmpian, câştigătoare a cinci medalii (trei de aur, una de  argint şi una de bronz) din tot atâtea posibile.

Viitorul sună bine

Gimnastele de la „şcoala campioanelor” din Deva au fost în prim-planul primei competiţii naţionale juvenile a anului 2013 la categoriile care contează. Sportivele de la CNS CSS „Cetate” au cucerit 11 dintre cele 15 medalii puse în joc la junioare III – nivel IV (12 ani) şi şi-au trecut în palmares cinci trofee la junioare III – nivel III (11 ani). La junioare I (15-16 ani) şi II (13-14 ani), CNS CSS „Cetate” Deva a fost în umbra altor cluburi şi a obţinut doar câte o singură medalie. „Categoriile importante la Campionatele Naţionale şcolare au fost cele de 11 şi 12 ani. Dintre fetele de la aceste categorii s-au ales şi se vor selecţiona în continuare gimnaste pentru Lotul Naţional de Junioare, cel care va furniza materia primă pentru Jocurile Olimpice Rio 2016. Clubul Cetate Deva a avut rezultate foarte bune la aceste categorii şi va avea cinci gimnaste în noul Lot de Junioare care se va pregăti la Deva”, a spus Liliana Cosma, antrenoare la CNS  CSS „Cetate” şi antrenor coordonator al Lotului Naţional de Junioare. Trebuie precizat că în competiţia junioarelor I şi II, dominată de CSS Farul Constanţa, CSS 1 Timişoara, Steaua şi Dinamo, nu au concurat gimnastele cu vârste de 13-16 ani, care fac deja parte din Lotul Olimpic al României, pregătit de Octavian Belu.

Cinci medalii din cinci posibile

Cea mai valoroasă performanţă dintre gimnastele de la CNS CSS „Cetate” Deva a realizat-o Olivia Cîmpian. Pregătită până la finalul anului trecut de Adela Popa şi Ioan Coroiu şi în 2013 de Liliana Cosma, sportiva deveană a cucerit cinci medalii din cinci posibile, la categoria junioare III – nivel IV (12 ani). Olivia Cîmpian a devenit campioană naţională la individual compus (53.925), la sol (14.350) şi la paralele (12.950), a ocupat locul doi la bârnă (13.300) şi a cucerit medalia de bronz la sărituri (13.325). La aceeaşi categorie, CNS CSS „Cetate” a mai obţinut şase medalii prin: Ioana Crişan (aur la sărituri, argint la paralele şi bronz la individual compus şi sol), Denisa Florea (argint la sărituri şi bronz la sol) şi Carmen Ghiciuc (bronz la paralele). Clubul devean a avut rezultate valoroase şi la junioare III – nivel III (11 ani), unde a obţinut cinci medalii prin Georgiana Vieru (aur la paralele şi argint la bârnă) şi Denisa Golgotă (argint la sărituri şi bronz la sol şi individual compus), ambele fiind antrenate de Cristian Enoiu şi Mirela Dicu. La junioare II, unica medalie a fost cucerită de Emanuela Pârva, care a devenit campioană naţională la paralele, iar la junioare I singurul trofeu devean a fost obţinut de Vasilica Filipescu (bronz la bârnă). „Fetele de 11 şi 12 ani au avut note valoroase pentru nivelul lor de pregătire şi promit să facă treabă bună la Lotul de Junioare”, a spus Liliana Cosma.
Cu un total de 18 medalii (şase de aur, cinci de argint şi şapte de bronz), CNS CSS „Cetate” Deva nu a mai dominat la fel de autoritar clasamentul general pe medalii ca în anii trecuţi, însă are meritul de a fi fost lideră la categoriile importante ale competiţiei. La Campionatele Naţionale şcolare de la Buzău au participat gimnaste de la cluburile şcolare din Bucureşti, Bârlad, Constanţa, Cluj, Deva, Focşani, Galaţi, Oneşti, Sibiu, Timişoara şi Arad, iar fetele de la Deva au fost supervizate de antrenorii Liliana Cosma şi Cristinel Micu. Amănunte despre noul Lot de Junioare care se va reuni azi la Deva vom oferi în pagina sport de mâine.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura