Sport

Au început să trăiască

11 x 2 Tomescu si-a onorat banderola de capitan, marcand primul gol al echipei sale

Ciprian Marinuţ

Olimpic Simeria a revenit pe linia de plutire şi a obţinut prima victorie externă în actualul sezon, după ce etapa anterioară reuşise să câştige primul meci acasă, la capătul a patru etpe sterpe.

Succes în premieră
Până la acest meci, Olimpic pierduse toate disputele oficiale cu Clujana, astfel că succesul de duminică reprezintă o premieră pentru simerieni. În plus, victoria trupei antrenată de Liviu Braşoveanu e cu atât mai valoroasă, cu cât clujenii aveau nevoie de puncte ca de aer, în contextul în care erau pe ultimul loc, fără nici un punct obţinut în şase etape. Clujana a ajuns în postura de „lanternă roşie”, pentru că a jucat în primele şase etape, cu toate cele patru forţe ale Ligii I – FC Deva, Concordia Chiajna, Design Braşov şi City’us Tg. Mureş – şi nu că ar fi cea mai slabă echipă din campionat.

Tactică deşteaptă
Secretul succesului Olimpicului la Cluj ţine de registrul tactic. Simerienii au fost bine organizaţi, au ştiut să se apere ermetic în debutul partidei şi au simţit exact când să iasă la joc şi să speculeze slăbiciunile adversarilor. Arma forte a simerienilor în primele 10 minute a fost apărarea sigură, cu care Olimpic a potolit iureşul de start al clujenilor. După jumătatea primei reprize, Olimpic a început să iasă mai curajos la joc şi a pus probleme defensivei adverse. Primele ocazii au fost semnate de Moţ şi Matei, iar apoi Mihăiescu (15) a ţintit bara. Imediat după acea bară, Tomescu a deschis scorul, şutând imparabil din lovitură liberă. Olimpic a profitat de căderea psihică a Clujanei, iar trei minute mai târziu, Moţ a majorat diferenţa, după un contraatac purtat pe partea stângă de Mihăiescu.

Au încasat fără să cadă
Dacă am compara repriza secundă cu un meci de box, am putea spune că Olimpic a ştiut să încaseze toate loviturile, dar a rezistat fără să cadă la podea şi să fie făcută K.O. Clujana s-a aruncat în atac cu disperare şi a lovit de mai multe ori barele porţii apărate excelent de Bejinariu. Insistenţa ofensivă s-a concretizat în minutul 28, scor 1-2, însă, apoi Olimpic a reuşit să închidă poarta şi a învins, în ciuda unui final tensionat, disputat pe muchie de cuţit.
Prin acest succes, Olimpic şi-a consolidat locul şapte în clasament şi va juca etapa viitoare, la Deva, cu Poli Timişoara, deoarece meciul va fi televizat.

Clujana Cluj – Olimpic Simeria 1-2 (0-2)
Pentru Olimpic au marcat: Tomescu – 1, Moţ – 1
Olimpic Simeria: Bejinariu – Tomescu (cpt), Matei, Ţiglar, Moţ – Stanciu (gk), Mihăiescu, A. Paul, B. Buta, Tomis. Antrenor: Liviu Braşoveanu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura