Succes pe mâna străinilor

11 x 1 Brazilianul Philipe Prado (dreapta albastru)  a marcat golul care a rupt meciul si a ajutat FC Deva sa castige categoric

Ciprian Marinuţ

Brazilienii şi spaniolii de la campioana FC Deva s-au mişcat mai cu talent decât legiunea braziliană de la vicecampioana Concordia Chiajna, iar devenii au câştigat derby-ul echipelor de top din campionatul intern şi au dres busuiocul după eşecul cu Design Braşov.

Premieră la FC Deva
Fără vedeta Matei şi cu românii din lot mai puţin inspiraţi decât de obicei, FC Deva şi-a adjudecat al doilea derby al pretendentelor la titlul din competiţia internă, graţie stranierilor. Campionii au zdrobit Concordia cu 5-0, iar partida va rămâne în memoria suporterilor, ca prima în care prestaţia jucătorilor autohtoni a fost mai puţin strălucitoare decât a străinilor. Brazilienii şi spaniolii de la  FC Deva au fost remarcaţii meciului, întrucât ei au înscris patru din cele cinci goluri ale partidei. Nu înseamnă că românii nu şi-au făcut datoria, însă faţă de alte meciuri în care ei erau vioara întâi, acum, golurile au venit de la stranieri, care şi-au mai spălat astfel din păcate.

Scor exagerat
Trupa deveană pregătită de spaniolul Sito Riviera a deschis scorul prin Jordy Illa (min. 8). Şi înainte de gol şi apoi, până în minutul 34, meciul a fost echilibrat, cu acţiuni şi mari ocazii la ambele porţi. Campioana putea să se desprindă înainte de pauză, dar Philipe (9) a ţintit transversala, iar Molomfălean (15) a executat slab o lovitură de penalitate. Şi Chiajna putea egala de mai multe ori, însă portarul brazilian de la FC Deva, Rafael Fabio, a închis poarta. Meciul s-a rupt în minutul 34, când Philipe a punctat cu noroc, cu un şut printre picioarele portarului, după o pasă lungă a lui  Jordy Illa. La 2-0, antrenorul Concordiei, Jean Cosac, a riscat şi a jucat în sistem 5-0. Curajul s-a întors împotriva lui, iar FC Deva a mai marcat de trei ori pe contraatac şi a învins la un scor uşor exagerat. Omul meciului a fost portarul brazilian al FC Deva, Fabio, care a apărat excelent şi a marcat golul de 3-0 (min. 35) cu un şut din propriul careu, la un atac în sistem 5-0 al adversarilor. Ultimele goluri au fost marcate de Dobre (min. 37, din lovitură de penalitate) şi Jordy Illa (38).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.