Au cucerit 19 medalii la Campionatul European de Culturism şi Fitness

18 mai 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

La prima competiţie internaţională din acest an, Campionatul European de Cul­tu­rism şi Fitness, derulat la Santa Susanna (Spania), sportivii români au obţinut cel mai bun rezultat din istoria federaţiei, cucerind 19 medalii, dintre care 4 de aur, 11 de argint şi 4 de bronz.

La înălţimea provocărilor
„Prima competiţie internaţională din 2021 a fost un succes răsunător pentru România. Lotul Federaţiei Române de Culturism şi Fit­ness a încheiat această competiţie cu 19 me­dalii. În ciuda restricţiilor, care ne-au în­gre­unat mult pregătirea, am reuşit să obţinem cel mai bun rezultat din istoria federaţiei. Practic, ne-am dublat numărul medaliilor obţinute faţă de anul 2020. Consider că şi în 2021 ne-am ridi­cat la înălţimea provocărilor şi le-am făcut faţă cu brio. Mulţumesc spor­tivilor pentru forma excepţională în care s-au prezentat şi clu­bu­rilor pentru susţinerea acordată”, a declarat Gabriel Toncean, pre­şe­dintele Federaţiei Ro­mâne de Culturism şi Fitness (FRCF).
De remarcat că printre sportivii medaliaţi cu aur şi care au reprezentat România la Cam­pio­natul European de Culturism şi Fitness s-a aflat şi tânăra Maria Nedelcu din Deva, acum ea fiind legitimată la secţia de culturism şi fit­ness a Clubului Sportiv Universitatea Cluj Na­poca.
Lotul naţional de culturism şi fitness care a participat, în perioada 12-16 mai, la Cam­pio­natul European a fost format din 34 de spor­tivi, trei antrenori, Costel Torcea, Cristian Firică şi Gusti Moldovan, preşedintele Comisiei de Arbitri, Călin Brehaiţă, cărora li s-a alăturat şi preşedintele Gabriel Toncean.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Trei medalii de bronz pentru cadeţii de la Clubul de box din Hunedoara

Timp de trei zile, la Arad, s-au desfăşurat în­trecerile Cupei României la box, com­pe­tiţie care se adresează sportivilor de la...

Trofeu valoros pentru West Deva la fotbal pe plajă

Campioana naţională en titre la fotbal pe plajă, echipa ACS West Deva, a participat la o nouă ediţie a turneului...

Florile handbalului devean au fost premiate

După clasarea pe primul loc la finalul turneului de la Ploieşti şi promovarea pe pri­ma scenă a handbalului românesc, com­po­nentele...

Închide