Sport

Așteptarea în cazul gimnastei Amalia Puflea, aproape de final: „Acum îi pot da eu semnătură”

Scandalul generat în gimnastica românească de Amalia Puflea (foto), care a acuzat rele tratamente din partea antrenorului de la Deva, Lucian Sandu dar și bariera pe care o avea privind transferul la clubul Dinamo, pare că se apropie de final, scrie ProSport. Cel puțin dintr-un punct de vedere. Cel al transferului la clubul bucureștean. Și asta pentru că mama sportivei, Elena Onel, a primit or­donanța prezidențială care-i dă și ei drept de semnătură asupra fetei, nu doar tatălui acesteia.

 

A condiționat semnătura

„Fostul meu soț nu a vrut în ruptul capului să-i dea fetei semnătură pentru a se putea antrena la Dinamo. Cluburile Bârlad și Dinamo, se înțeleseseră, în cele din urmă dar nu voia taică-său. Condiționa această semnătură doar dacă fata și-ar fi retras plângerea penală împotriva antrenorului Sandu. Acum voi avea și eu drept de sem­nătură așa că nu va mai fi o problemă. Fata va putea merge la Dinamo. Ar fi fost frumos ca acest scandal să nu fi existat. Se putea rezolva totul așa de simplu, dar din păcate, probabil că așa a fost să fie ca fata mea să treacă și prin așa ceva. Sunt sigură că la Dinamo va putea face performanță la nivel înalt și va continua să faca gimnastică din plăcere”, a menționat pentru ProSport Elena Onel, mama sportivei.
Sabrina Voinea Maneca, antrenată de mama ei, Camelia Voinea, vice­cam­pioană olimpică la gimnastică și Amalia Puflea, sunt cele două sportive care vor pu­tea da forța necesară echipei României de a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Cele două au avut evo­lu­ții excelente la Cam­pio­na­tele Europene de junioare de la Munchen, unde au cucerit trei medalii de aur.

 

Senioarele se pregătesc la Izvorani

Fără antrenorul Lucian Sandu, auto­sus­pendat din funcția de coordonator al lotului de la Deva, din cauza scan­dalului iscat de Amalia Puflea, celelalte componente ale lotului de senioare se află de câteva zile în pregătire la Izvorani. Fetele vor rămâne în Centrul Olimpic de lângă București până la mo­mentul în care conducerea federației va decide întoarcerea lor la Deva.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura