Asistenta medicală judecată pentru pruncucidere a fost achitată

12 iulie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Curtea de Apel Alba Iulia a dat ieri, 12 iulie, sentinţa definitivă în dosarul în care Arabela Şaran (foto), o asistentă medicală din Petroşani care şi-a ucis copilul imediat după ce l-a născut, a fost judecată pentru omor calificat. Magistraţii au respins apelul declarat de procurori şi au menţinut hotărârea dată în prima instanţă, de Tribunalul Hunedoara, prin care femeia a fost achitată.

Expertiza a fost decisivă
De precizat că, atât la Tribunal, cât şi la Curtea de Apel s-a solicitat întocmirea unei expertize medico-legale cu privire la starea psihică a femeii. Rezultatele acestei expertize au contat în decizia luată de magistraţi. „Instanţa dispune schimbarea încadrării juridice a infracţiunii de omor calificat în infracţiunea de ucidere a nou-născutului de către mamă. Achită pe inculpata Şaran Arabela, pentru infracţiunea ucidere a nou-născutului de către mamă prev de art. 200 Cod penal”, se arăta în decizia Tribunalului Hunedoara, dată în 17 noiembrie 2016. Aşadar, Arabela Şaran a fost judecată pentru uciderea copilului nou-născut imediat după naştere, faptă săvârşită de catre mamă în stare de tulburare psihică, aşa cum prevede articolul de lege citat în hotărârea instanţei. Fapta se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei ani, sau de la un an la cinci ani, în funcţie de timpul care s-a scurs de la naşterea copilului.
Arabela Şaran a fost judecată pentru omor calificat, după ce în noaptea de Revelion (2015 – 2016) a adus pe lume o fetiţă sănătoasă, pe care a băgat-o într-o pungă şi a aruncat-o la tomberon. Bebeluşul nu a supravieţuit temperaturilor scăzute de afară şi a fost găsit decedat de către un trecător care a anunţat autorităţile. Conform anchetatorilor, copilul a fost găsit în ghena de gunoi ca urmare a unei sesizări prin serviciul 112 în data de 1 ianuarie 2016, orele 11:43. Arabela Şaran şi-a continuat cursul normal al vieţii, prezentându-se la serviciu în data de 4 ianuarie 2016, unde şi-a îndeplinit atribuţiile obişnuite. După deschiderea anchetei, femeia a fost pusă sub acuzare şi arestată preventiv, fiind eliberată după şapte luni.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. gigi spune:

    vedeti, de-aia e bine intotdeauna sa asteptam deciziile definitive ale instantelor, nu sa ne aruncam din prima sa facem oamenii “penali”, “criminali” etc.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Apa Prod are de recuperat datorii de şase milioane de lei de la consumatori

Apa Prod SA Deva, societatea care asigură serviciile de apă potabilă şi canalizare cetăţenilor din jumătatea de nord a judeţului,...

La Toteşti a fost inaugurată o nouă subunitate ISU

Natalia Bumbac Ieri, 12 iulie, a fost inaugurată cea mai nouă subunitate de pompieri înfiinţată la noi în judeţ, în...

Şef pretenţios, înjunghiat de o subalternă la SEWS Orăştie

Un bărbat de 38 de ani, şef de secţie la fabrica SEWS din Orăştie, a fost înjunghiat cu cuţitul de...

Închide