„Asiguraţi zonele aglomerate împotriva atacurilor teroriste”

Natalia Bumbac

Autorităţile publice locale ar trebui să dispună măsuri suplimentare de protecţie a populaţiei faţă de eventualele atacuri teroriste, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Recomandarea a fost făcută de şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, colonelul Robert Vîţă, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a mai arătat că IJJ Hunedoara, prin structura de intervenţie şi acţiuni speciale, este pregătit să intervină în cazul ameninţărilor teroriste la adresa ordinii şi siguranţei publice.
Vor fi trimise informări
„Jandarmeria are puternice misiuni pe combatere şi prevenţie antiteroristă, în cooperare cu colegii de la SRI şi Poliţie, în special partea de SIAS. Prin urmare, le recomandăm autorităţilor locale, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă, în care va fi un aflux mare de cetăţeni în centrele oraşelor şi centrele comerciale, să ia măsuri pentru delimitarea, balizarea şi chiar împrejmuirea cu mijloace care să împiedice posibilitatea unui atentat cu autoturismul. Din păcate, trăim într-un mediu nesigur şi se poate vedea că, în Vestul Europei, şi nu numai, aceste aspecte se derulează aproape zilnic. Deocamdată nu există acest pericol, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne pregătim”, a explicat şeful IJJ Hunedoara. Colonelul Robert Vîţă a mai precizat că IJJ şi IPJ Hunedoara vor transmite o adresă comună autorităţilor publice locale în care le vor informa să asigure zonele aglomerate împotriva unor eventuale atacuri teroriste cu maşina.
Teste fizice dure pentru jandarmii din trupele speciale
În altă ordine de idei, colonelul Robert Vîţă a vorbit despre jandarmii din structura de intervenţie şi acţiuni speciale care au, printre misiunile lor, combaterea şi prevenirea atacurilor teroriste. Cu o pregătire excepţională, atât din punct de vedere fizic, cât şi a modului de acţiune, jandarmii din trupele speciale de intervenţie de la IJJ Hunedoara încheie anul 2017 cu sute de misiuni îndeplinite. Ei sunt „mascaţii” care participă la acţiunile de combatere a crimei organizate, în sprijinul DIICOT-ului, intervin în cazuri grave de tulburare a liniştii publice, precum şi în alte misiuni speciale. Din rândul lor au fost jandarmii hunedoreni care au participat, alături de aliaţii NATO, în zonele de conflict armat. Tot ei au fost cei care au monitorizat deplasarea coloanelor NATO – „NOBLE JUMP 2017” şi NATO – „SABER GUARDIAN 2017” pe teritoriul României, sau au asigurat şi monitorizat tranzitarea unui transport cu caracter radioactiv. Jandarmii din trupele de speciale sunt testaţi şi evaluaţi periodic, iar testele fizice la care sunt supuşi sunt dintre cele mai dure. Pentru a fi consideraţi într-o formă fizică optimă trebuie să execute 80 de flotări în două minute şi aceasta nu este cea mai grea probă, fiind şi altele mult mai sofisticate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
ACS Şirineasa încheie turul cu o remiză, dar e campioană de toamnă

Gruparea adoptată de municipiul Petroşani în această vară a remizat, scor 0-0, pe terenul echipei Gloria Lunca Teuz Cermei, dar...

CNS Cetate termină turul în genunchi! Alb-albaştrii, învinşi categoric la Sibiu!

CNS Cetate Deva, singura grupare de Liga a III-a din judeţ, a încheiat prima parte a campionatului seriei a IV-a...

Autobergamo a remizat, din nou, dramatic, cu United Galaţi

Campioana României la futsal a înregistrat a treia remiză din acest sezon al Ligii I, scor 4-4, fiind egalată de...

Închide