Comunitate

Așa, să tot înveți! Școală cu dotări moderne în comuna Gurasada

Magdalena Șerban

Pentru modernizarea sistemului școlar în România, prin Planul Na­țio­nal de Redresare și Reziliență (PNRR), primarii au putut obține banii necesari astfel ca unitățile de învățământ din raza teritorială pe care o păstoresc să fie beneficiare a unor dotări de ultimă generație. Conducerea din Gurasada nu a ratat șansa să câștige finanțare pentru elevii din comună.

Vor intra în posesia lor
În cadrul Planul Naţional de Redre­sare şi Rezilienţă, prin intermediul au­to­rităţilor administraţiei publice locale din România, care au depus cererile de finanţare, unităţile de învăţământ pre­universitar de stat acreditate, inclusiv liceele cu filieră vocaţională, cu pro­fi­lu­rile teologic, sportiv, artistic şi pe­da­gogic, cluburile, cluburile sportive şi pa­latele copiilor, vor fi dotate cu echi­pa­mente TIC (tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor – n.r.), mobilier, materiale educaţionale şi sportive.
„Dotarea săliilor de curs cu mobilier și echipamente IT dedicate mediului edu­ca­țional este foarte importantă pentru asigurarea unor condiții optime pentru elevi. Am câștigat finanțare pentru un astfel de demers, s-a făcut achiziția, iar în termen de 60 de zile vor fi montate echipamentele. Cred că nu doar teh­nica evoluează, ci și toate ce­rințele și necesitățile populației, printre care inclusiv ale celor mici. Vrem să creăm infrastructura necesară, una modernă, pentru a le putea oferi toate facilitățile, astfel încât lor să le rămână doar sarcina să se concentreze pe învățat. De la mobilier, table interac­tive, scannere, sisteme audio, impri­mante multifunc­țio­nale, la laptopuri pentru cadrele di­dactice, etc, toate vor ajuta actul edu­cațional. Valoarea to­tală a pro­gramului e de peste 400.000 de lei și se adre­sea­ză școlii ge­­ne­rale din satul principal și șco­lii primare din Câmpuri Surduc”, a anunțat pri­ma­rul din Gurasada, Silviu Nan (foto).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura