EvenimentFlash

Arestaţii din lotul „Tsunami 2” vor în libertate

Nicoleta Popa

Aglomeraţie mare, ieri, la Tribunalul Hunedoara. Membrii familiilor tinerilor cercetaţi pentru trafic şi consum de droguri, din lotul „Tsunami 2”, dar şi prieteni ai acestora au umplut sala de judecată. La apariţia celor şase membri ai lotului respectiv, arestaţi, jandarmii abia au ţinut frâu celor care veniseră să îi sprijine.

Aceştia nu ştiau cum să le transmită mai multe veşti despre cei de acasă. Ei au fost aduşi în faţa instanţei încătuşaţi, doi câte doi. Pe faţa inculpaţilor se citea oboseala, dar asta nu i-a împiedicat să râdă, în timpul şedinţei, motiv pentru care judecătoarea i-a atras atenţia unuia dintre ei la un moment dat. Totodată, fotoreporterul cotidianului nostru a fost ameninţat de către familiile inculpaţilor, deoarece i-a fotografiat. Dintre cei 14 hunedoreni cercetaţi în acest dosar, doar 10 s-au prezentat la proces. Unul dintre cei absenţi, arestat pentru comiterea unei alte infracţiuni, este internat la Spitalul-Penitenciar Bucureşti, cu tuberculoză. Nu se ştie însă motivul pentru care ceilalţi trei nu au participat la termenul de ieri.

Avocaţii şi-au făcut treaba

În acest dosar, sunt cercetaţi 14 hunedoreni. Şase dintre aceştia, care sunt închişi la Penitenciarul Aiud, au cerut judecătorilor să îi lase în libertate. Avocaţii lor au susţinut că nu sunt vinovaţi, şi au pus la îndoială procesele verbale întocmite de agenţii sub acoperire, potrivit cărora cei şase le-ar fi vândut droguri. Totodată, apărătorii lor au încercat să-i convingă pe magistraţi că aceştia nu reprezintă un pericol pentru comunitate. Judecătorii Tribunalului Hunedoara se vor pronunţa, în cursul acestei zile, dacă menţin sau nu starea lor de arest. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 10 februarie.

Dealer stradal, cercetat

În acest dosar, este cercetat şi Alin Laurenţiu Hanganu, considerat unul dintre cei mai importanţi dealeri stradali de droguri din municipiul Hunedoara. El a fost prins în flagrant la începutul lunii decembrie, poliţiştii găsind asupra lui două doze de haşiş pregătite pentru vânzare, de patru grame fiecare. Anchetatorii declară că, în doi ani, bărbatul a introdus pe piaţă peste două kilograme de droguri de risc. Judecătorii Tribunalului Hunedoara urmează, în cursul zilei de astăzi, să dea sentinţa în cel de-al doilea dosar în care tânărul este acuzat de trafic şi consum de droguri de risc.

50 de lei gramul de marijuana

Cei 14 tineri au fost reţinuţi în luna octombrie 2009, în urma unor descinderi efectuate de către ofiţerii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Hunedoara, în localităţile Deva, Hunedoara, Orăştie şi Simeria. Potrivit anchetatorilor, în Simeria, traficanţii acţionau în zona gării şi vindeau droguri cumpărate din Spania. În Hunedoara şi Deva, activau îndeosebi în locuri retrase, iar drogurile pe care le vindeau provin din Italia şi Spania. Ei comercializau gramul de marijuana şi haşiş cu 50 de lei. La o percheziţie au fost găsite 20 de doze porţionate, pregătite pentru vânzare. La percheziţiile efectuate, s-au descoperit diferite sume de bani, provenite din traficul de droguri, mini-cântare electronice de mare precizie, utilizate la porţionarea stupefiantelor, dispozitive artizanale pentru consum şi resturi ale unor ţigări confecţionate artizanal.

One thought on “Arestaţii din lotul „Tsunami 2” vor în libertate

  • PEste tot in lume drogurile usoare (adica cele care nu creeaza dependenta) sunt tolerate. Oare cand vom intra si noi in normalitate?

    Mai avem nevoie si de iarba.. 🙂

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura