Aproape 70 la sută dintre dascălii din judeţ şi-au luat Definitivatul

31 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

    Aproape 70 la sută dintre dascălii hunedoreni care au susţinut examenul de Definitivat au promovat. Sesiunea 2019 s-a desfăşurat la Centrul de la Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” Deva, în 24 iulie 2019.
Aşadar, din cei 78 de candidaţi, au luat examenul doar 54. Ieri şi astăzi până la ora 14 pot fi depuse contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate luni, 5 august 2019. Au fost 22 de discipline la care profesorii au susţinut examenul de Definitivat.
Un singur dascăl a reuşit să obţină o medie de 10 la Definitivat. Este vorba de Lorena Sandra Lupşa, o educatoare din municipiul Hunedoara, care a dat examenul la disciplina Învăţământ preşcolar-Limba şi literatura pentru copii.
Ca să ia definitivatul, dascălii trebuie să obţină minimum media 8. Media se face între proba scrisă, notele de la inspecţia specială 1, nota de la inspecţia specială 2 şi nota la portofoliu. Astfel, ei pot avea, ca urmare a obţinerii mediei 8 sau peste 8, un contract cu instituţia de învăţământ pe perioada nedeterminată. (A.Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Protest spontan la Termocentrala Mintia

Ieri, salariaţii de la Termocentrala Mintia au protestat din nou.

Hoţi daţi în vileag de martori

Indivizii acţionau pe timp de noapte şi au fost observaţi de un martor care a anunţat Poliţia din Hunedoara.

Motociclist polonez rănit pe Transalpina

Accidentul a avut loc în zona Oaşa, pe DN 67 C, iar din primele date, motociclistul polonez se face vinovat...

Închide