<

Protest spontan la Termocentrala Mintia

31 iulie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

      Ieri, salariaţii de la Termocentrala Mintia au protestat din nou.

De data asta, motivul a fost întârzierea achitării avansurilor pe luna iulie 2019. Aproape 100 de angajaţi ai termocentralei au declanşat, ieri dimineaţă un protest spontan, după ce administraţia companiei i-a informat că avansurile salariale pe luna iulie vor fi plătite cu întârziere.

       Au întrerupt lucrul

„Trebuia să primim avansul pe data de 30 iulie, iar acum ni s-a transmis că plata se va face pe 2 august. Este pentru a treia lună în care primim banii cu întârziere“, a declarat Mircea Crişovan, preşedintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva. Angajaţii de la Termocentrala Mintia se plâng şi că nu au primit echipamentele de protecţie necesare în munca pe care o prestează.
Potrivit liderului sindical, la protest iau parte angajaţii din secţiile de reparaţii. Aceştia au întrerupt lucrul şi au ieşit în curtea întreprinderii, unde s-au întâlnit cu directorul termocentralei, Ioan Conţ, care a încercat să-i convingă să renunţe la protest. La prânz, manifestarea s-a încheiat. Nu a fost afectată activitatea de producţie în tot acest timp.
„Directorii termocentralei au venit în curte şi au discutat cu oamenii. Am vorbit la telefon, pe speaker, şi cu directorul general, care a promis că banii vor fi viraţi pe carduri în cursul zilei de vineri. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla, dar, dacă nu se achită avansurile, nu putem garanta cum vor reacţiona oamenii la începutul săptămânii viitoare“, a adăugat liderul sindical amintit.(Sorina Popa)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. florin spune:

    fiti multumiti ca mai primiti bani si cu intirziere,…….

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hoţi daţi în vileag de martori

Indivizii acţionau pe timp de noapte şi au fost observaţi de un martor care a anunţat Poliţia din Hunedoara.

Motociclist polonez rănit pe Transalpina

Accidentul a avut loc în zona Oaşa, pe DN 67 C, iar din primele date, motociclistul polonez se face vinovat...

Bulgar jefuit pe A1, între Deva şi Râmnicu Vâlcea

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au stabilit că totul s-a petrecut în dimineaţa zilei de 28.07.2019.

Închide