Aproape 22 de milioane de lei, alocate pentru drumurile judeţene

23 mai 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Consiliul Judeţean Hunedoara a alocat, în acest an, peste 21,8 milioane lei pentru întreţinerea şi repararea drumurilor judeţene, suma fiind „substanţial“ mai mare decât bugetul de anul trecut, pentru 40 la sută din lucrările necesare fiind lansate deja comenzi, potrivit datelor instituţiei publice.

„Sistemul rutier rămâne o prioritate majoră a Consiliului Judeţean. Am alocat pentru întreţinerea drumurilor judeţene 21,8 milioane lei, anul acesta, substanţial mai mult decât anul trecut“, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara. Până în prezent, în cele cinci zone delimitate în judeţul Hunedoara – Brad, Orăştie, Deva, Haţeg – Hunedoara şi Valea Jiului – au fost comandate lucrări de plombare în suprafaţă de peste 24.300 mp şi turnarea de covoare asfaltice pe aproape 21 de kilometri. În ceea ce priveşte investiţiile, în acest an s-a pus accent pe refacerea drumului care duce de la Orăştie la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, în paralel cu o consolidare a versantului care mărgineşte această cale de acces. De asemenea, se va încheia proiectul de reabilitare a drumului care face legătura între Cabana Rusu şi Staţiunea Parâng, o lucrare în valoare de 22 de milioane euro, finanţată prin PNDL II.
Consiliul Judeţean Hunedoara mai are în pregătire documentaţiile necesare pentru refacerea a 10 drumuri turistice în zona Ţării Haţegului, cu un total de 167 de kilometri, lucrări pentru care se estimează că va fi nevoie de fonduri în sumă de 195 de milioane de lei. (Sorin Blada, Agerpres)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Dar drumul judetean Valea de Pesti ?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Geoparcul adoptă o nouă identitate, în context UNESCO

Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului îşi intensifică eforturile de aplicare a conceptului internaţional UNESCO în teritoriu, în urma revalidării statutului UNESCO...

Interes german pentru potenţialul investiţional al municipiului Deva

Miercuri, 22 mai, la Primăria municipiului Deva a avut loc o întrevedere între reprezentanţi ai municipalităţii devene şi oficiali ai...

Anunţ Finanţe

Închide