ActualitateFlash

Apelurile false la 112 riscă vieţile hunedorenilor

Andreea Lazăr

Distracţia sau inconştienţa unor oameni pot avea urmări grave. Numărul celor care apelează fără motive Numărul Unic de Urgenţă 112 pune în pericol  viaţa celor care într-adevăr au nevoie de ajutor. Datele statistice relevă faptul că, din totalul apelurilor înregistrate la 112 în luna ianuarie a acestui an, 76,6 la sută au fost false.

Comenzi de taxi la numărul unic
Printre apelurile la 112, care ţin linia blocată degeaba, sunt solicitări care mai de care mai ciudate. „Am fost sunaţi de oameni care solicită taxi, pizza sau alte informaţii cu care nu avem nici un fel de legătură. Alţii confundă Numărul Unic de Urgenţă cu cel de informaţii telefonice”, a spus un operator. Potrivit statisticii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), în prima lună a acestui an s-au înregistrat 34.139 de apeluri, dintre care 26.161, false. „Chiar dacă pare mare, numărul deapeluri false a scăzut în 2010 cu aproximativ 30 la sută, faţă de 2009. Există un proiect legislativ care prevede modalităţile prin care aceste apeluri false pot fi limitate. Aşteptăm să intre în vigoare”, a precizat şeful STS Hunedoara, Radu Stânga.

Elevii, în vizită la Centru
Pentru a se familiariza cu Serviciul 112, dar şi pentru a conştientiza rolul acestuia, mai mulţi elevi ai Şcolii „Andrei Şaguna” din Deva au vizitat, vineri, Centrul 112. Acţiunea a avut loc în cadrul „Zilei Europene a 112”. Copiilor li s-a explicat când trebuie să sune sau nu la numărul unic de urgenţă şi au admirat tehnica din dotarea forţelor de ordine. Cel mai încântaţi au fost de echipamentele Detaşamentului de Intervenţie al Jandarmilor şi de cele ale pompierilor. Micuţii s-au fotografiat în autospeciala pompierilor, dar şi cu o parte din echipamentul acestora.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura