Comunitate

Veşti bune de la Orăştioara de Sus

Se poate spune orice despre primarii judeţului nostru, însă nu că nu şi-ar fi dat silinţa să atragă fonduri europene. Iar rezultatele se văd. La Orăştioara de Sus, de exemplu, 2011 impune un ritm alert al lucrărilor la o serie de investiţii.

„E timpul să culegem roadele“

Un prim proiect european depus pe Măsura 313, pentru care s-a şi organizat licitaţia de atribuire, cu o valoare de 200.000 euro, urmăreşte înfiinţarea unui centru de informare turistică în Costeşti. “Încă se mai studiază ofertele, iar peste câteva zile, se va cunoaşte şi câştigătorul licitaţiei. Era firesc să avem un astfel de centru, ţinând cont de importanţa istorică şi totodată, turistică a zonei. Tot intrat la finanţare este şi un proiect depus pe Măsura 125A, pentru modernizarea drumurilor agricole din comună, în valoare de un milion de euro. Aşteptăm ordinul de începere a lucrărilor, iar în luna aprilie, vrem să luăm startul. Mai avem depus un proiect intitulat «Marketingul specific şi promovarea produselor turistice, istorice, culturale şi naturale din zona comunei Orăştioara de Sus». Îi aşteptăm la jumătatea acestei luni pe reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru a semna contractul de finanţare a acestui proiect, în valoare de 200.000 euro”, precizează Viorel Bodea (foto), primarul comunei Orăştioara de Sus.

„Au fost şi vor mai fi şi altele“

La finele anului trecut, a fost depus, pe fonduri de mediu, un proiect ce vizează canalizarea apei menajere în satele Costeşti, Bucium, Ludeştii de Jos şi Orăştioara de Sus, acesta fiind reluat şi prin Consiliul Judeţean, alături de altele, care au ca obiectiv introducerea reţelei de apă şi canal în satul Ocolişul Mic, asfaltarea drumurilor comunale şi modernizarea Căminului Cultural din Grădiştea de Munte. “Deşi an de criză, 2010 a însemnat pentru comună multe investiţii din bugetul local: un pod de beton în Costeşti (94.120 lei), cumpărarea şi reabilitarea unei brutării ce a aparţinut cooperaţiei, (75.000 lei) ce urmează a fi dată spre folosinţa comunităţii, un drum de pământ (14.800 lei) în satul Grădiştea de Munte şi multe alte modernizări. Din ce se vede, 2011 va fi la fel de bun”, mai subliniază primarul comunei Orăştioara de Sus. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.