Actualitate

Primăria Vulcan, sub asediul taximetriştilor

Carmen Cosman

După ce poliţiştii au amendat un taximetrist din Vulcan, pentru că staţiona în staţia de maxi-taxi, colegii lui au luat cu asalt Primăria Vulcan şi au cerut să li se facă dreptate.

„Suntem vânaţi de poliţişti”

Taximetriştii îi acuză pe poliţiştii de la Rutieră şi pe reprezentanţii firmei de transport local, ZMK, de faptul că le pun beţe în roate şi nu îşi pot desfăşura activitatea. Protestul a fost generat de faptul că un taximetrist, care staţiona într-o staţie de maxi-taxi, a fost amendat de oamenii legii. Dar, ei spun că sunt vânaţi de poliţişti. „Am protestat, pentru că sunt nereguli. Este o neînţelegere între taximetrişti şi ZMK. Dorim să trăim şi noi, să putem lucra, nu să facem evaziune fiscală, din moment ce noi pornim ceasul. Mai degrabă fac cei de la ZMK evaziune fiscală, că dau un sigur bilet la cinci persoane într-o singură zi”, spune unul dintre taximetriştii nemulţumiţi. „Dorim să ni se facă alveole şi parcări separate de maxi-taxi. La 25 de metri de staţie, pentru două locuri sau măcar unul. Cei de la ZMK îşi fac treaba lor, stau câte patru-cinci maşini şi vin una după alta şi noi nu putem să ne facem treaba”, susţine Viorel Stoica, un alt taximetrist.

„Eu am aplicat legea”

Pe de altă parte, poliţistul acuzat susţine că nu a făcut altceva, decât să aplice legea. „Da, l-am amendat pe unul dintre ei, pentru că taximetriştii s-au complăcut să stea în staţiile de transport public de persoane, deşi au staţiile lor. Am dat o sancţiune unui taximetrist care staţiona lângă una din aceste staţii şi toţi taximetriştii s-au revoltat. Am avut o întâlnire cu ei şi cu viceprimarul Angela Stoica şi luni (n.r. astăzi) vom pune în discuţie staţiile lor, pentru a se face taximetrie legal în Vulcan. Eu nu le cer nimic altceva, decât să respecte locurile de staţionare, conform legii”, a declarat poliţistul Mihai Papuc.

Iar Marga Szabo, administratorul ZMK, spune că legea este pentru toţi şi ar trebui respectată. „Legea circulaţiei nu a fost făcută de ZMK, aşa că taximetriştii trebuie s-o respecte, fie că le place, fie că nu. În staţiile acelea nu au voie nici măcar să parcheze, degeaba fac ei scandal”, a declarat Marga Szabo.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.