Comunitate

Apa Serv Valea Jiului vrea sã scumpeascã apa

04 apa-111vase-shutterstock

Dana Istudor

Operatorul de apă potabilă şi canalizare din Valea Jiului, SC Apa Serv Petroşani, vrea să crească preţurile acestor servicii deoarece nu mai face faţă costurilor. Firma are de recuperat de la consumatorii casnici zeci de milioane de lei şi, la rândul ei, are de achitat către furnizori sume apreciabile.

S-a opus creşterii preţului apei
Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Costel Avram (medalion), preţul pe metru cub de apă potabilă este printre cele mai mici din ţară, iar o creştere ar fi necesară, altfel în circa patru luni de zile Valea Jiului riscă să nu mai aibă apă la robinete, deoarece firma poate intra
în faliment. Totuşi, în urma şedinţei de, ieri, de la Apa Serv Petroşani, Costel Avram s-a opus creşterii de preţ pe metru cub de apă, deoarece spune el „trebuie ca toţi să decidă acest lucru, să fie o decizie unanimă”. Reprezentantul Consiliului Judeţean Hunedoara în Apa Serv a susţinut că decizia a fost amânată, dar dacă va fi adoptată, un metru cub de apă potabilă ar putea ajunge la circa 2,5 lei.

Cea mai ieftină apă
„Conducerea Apa Serv a spus că sunt costuri mai mari decât veniturile. Au venit cu justificarea că pe 22 iulie se dă drumul la staţia de epurare de la Dănuţoni, iar costurile cu energia electrică se vor dubla. Am solicitat conducerii acestei societăţi şi primarilor, care în trecut veneau cu soluţia de micşorare a preţului apei să-şi spună părerea. Cert este că la ora aceasta noi trebuie să fim conştienţi, în condiţiile în care nu se va face ceva la această societate, că în patru luni Valea Jiului nu mai are apă. Putem fi populişti dar cu efecte pentru aceşti oameni. Trebuie să se facă ceva, pentru că noi avem cea mai ieftină apă, dintre primii 35 de operatori din ţară. Săptămâna viitoare ne vom întâlni din nou, deoarece până acum CJH cerea creşterea preţului la apă, CJH lua bobârnacele şi primarii din Valea Jiului veneau cu comentariile. Să vină acum şi primarii să-şi spună punctul de vedere, să ne spună exact ce vor să facem cu această societate”, a declarat Costel Avram.

One thought on “Apa Serv Valea Jiului vrea sã scumpeascã apa

  • RUSINE
    isi bat joc de salariati
    rusine directorului ivanus care consuma 800 litri de benzina /luna, iar salariatii merg in somaj

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura