Apa Prod Deva, amendată cu 10.000 lei de către Direcţia de Sănătate

12 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a amendat operatorul Apa Prod SA Deva cu 10.000 de lei din cauza modului în care a fost peticită, cu zeci de dopuri din lemn, conducta de alimentare cu apă a oraşului Haţeg, pe o distanţă de circa 500 de metri.

Nu i-au informat despre intervenţii
O echipă de inspectori ai DSP Hunedoara a efectuat un control referitor la sistemul de aprovizionare cu apă al oraşului Haţeg, constatând că reparaţiile efectuate nu au fost anunţate instituţiei sanitare de operatorul regional de apă. „O porţiune de aproximativ 500 de metri din conducta supraterană prezintă numeroase orificii care au fost remediate de operator prin obturare cu dopuri din lemn. Direcţia de Sănătate Publică nu a fost anunţată cu privire la intervenţiile efectuate de operator asupra reţelei de apă“, a precizat medicul şef al DSP Hunedoara, Cecilia Birău.

Apa este potabilă
În timpul controlului, inspectorii sanitari au prelevat trei probe de apă din puncte reprezentative ale reţelei de aducţiune, constatându-se că apa livrată consumatorilor se încadrează în parametri normali. De asemenea, s-au verificat buletinele de analiză a apei din cadrul monitorizării de audit pentru ultimele şase luni, fără să fie constatate neconformităţi.
Pe de altă parte, compania de distribuire a apei a început procedura de înlocuire a conductei pe o lungime de 500 de metri, cât este porţiunea deteriorată.
Menţionăm că pe un tronson de aproximativ 500 de metri a conductei de aducţiune a apei spre oraşul Haţeg, aflat în stadiul de puternică degradare, din cauză că are o vechime de 42 de ani de la instalare, au apărut numeroase găuri, care au fost astupate cu zeci de dopuri din lemn. Fotografiată şi postată pe Facebook, imaginea a stârnit sute de comentarii şi câteva mii de distribuiri pe Internet, operatorul regional de apă, SC Apa Prod SA, recunoscând că ţeava este în administrarea sa.

Încep în al treilea trimestru al acestui an
Conducerea companiei de apă a precizat că tronsonul are o lungime de 580 de metri, a fost montat în anul 1978 şi că va fi înlocuit în perioada următoare. Valoarea lucrărilor este estimată la 145.000 de euro.
Potrivit companiei de apă, în programul de investiţii al societăţii, finanţat din fonduri europene, este cuprinsă înlocuirea întregii conducte de aducţiune de la Sântămăria Orlea până la rezervorul de înmagazinare al oraşului Haţeg, pe o lungime totală de 3,2 km.
Lucrările prevăzute în Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) vor începe în al treilea trimestru al acestui an.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul din Luncoiu de Jos: ,,În 2020 trăim din ce avem”

La împărţirea banilor de către Consiliul Judeţean Hunedoara, conducerea comunei Luncoiu de Jos s-a ales cu 100.000 de lei din...

Trupa rock Compact va cânta la Deva

Trupa Compact începe, de Ziua Îndrăgostiţilor, a doua parte a Turneului Naţional ”Trupa de vis”, care se va încheia de...

Suspiciune de coronavirus lângă judeţul Hunedoara

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara aplică măsurile stabilite de ministerul de resort în ceea ce priveşte noul...

Închide