Apa de Bobotează a fost adusă la Straja din şapte izvoare

6 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

07 straja boboteaza.docApa ce a fost sfinţită de Bobotează în Staţiunea Straja a fost adusă ieri de către salvamontiştii din Lupeni de la şapte izvoare situate în Masivul Vâlcan, la peste 1.700 de metri altitudine, slujba de sfinţire fiind oficiată la bisericuţa din lemn de acolo în prezenţa a peste 300 de turişti care se află la schi.

Peste 300 de turişti
„Apa este adusă cu bidoanele de la cele şapte izvoare situate în partea nordică a Masivului Vâlcan. Pentru acest lucru, salvamontiştii pleacă dimineaţa devreme şi parcurg drumul până la izvoare pe schiuri de tură, toată operaţiunea încheindu-se după aproximativ două ore“, a declarat George Resiga, şeful Salvamont Lupeni-Straja.
Potrivit acestuia, salvamontiştii au avut de înfruntat temperaturile extrem de scăzute, dar şi zăpada care măsoară peste un metru grosime. După ce au încărcat bidoanele de 10 litri cu apă, salvamontiştii au coborât apoi pe schiuri până în curtea schitului din lemn, unde a avut loc slujba de sfinţire oficiată de un preot.
„În Straja sunt turişti care vin special pentru slujba de Bobotează. Sunt turişti din toate colţurile ţării, printre care şi un grup din Timişoara care vine aici, de Bobotează, de şase ani. Oamenii spun că le merge bine pe parcursul anului şi de aceea vin şi se roagă la schitul din Straja“, a afirmat cabanierul Emil Părău, cel care a iniţiat, în urmă cu 15 ani, obiceiul aducerii apei de Bobotează de la izvoarele din Masivul Vâlcan.
În Straja erau ieri, marţi, câteva sute de turişti care profită de calitatea foarte bună a pârtiilor, toate fiind pregătite pentru schi. (AGERPRES)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Genele, bată-le vina!

O veche şi foarte discutată scuză a persoanelor gurmande şi obeze este problema genelor. De ce să fie ele de...

GER în toată ţara, de marţi până vineri. Temperaturile vor coborî chiar şi sub -25 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de vreme deosebit de rece, ger şi intensificări ale vântului valabilă începând...

Poziţii uşor diferite între cei doi copreşedinţi judeţeni ai noului PNL în privinţa fuziunii. Gligor şi Ţîmpău nu cântă la unison

Din câte se pare, pentru noul PNL, greul de abia acum începe. După o perioadă în care au savurat victoria...

Închide