Politica si administratie

Angajaţii de la CEH şi-au primit primele de Crãciun

 05 Mintia termocentrala (31) Oana Mihnea

Cu două zile înainte de Crăciun, angajaţii de la Complexul Energetic Hunedoara au primit vestea mult aşteptată. În cursul zilei de ieri, toţi cei 6.400 de salariaţi ai complexului au primit pe carduri primele pentru sărbătorile de iarnă.

Problema şi-a găsit rezolvarea
În ultima perioadă, minerii au refuzat în repetate rânduri să intre în subteran, din cauza faptului că nu le-au fost acordate drepturile salariale, aşa cum prevede Contractul Colectiv de Muncă (CCM). Mai mult decât atât, divergenţele existente între directorul societăţii, Emil Floruţ şi preşedintele Consiliului de Administraţie al CEH, Aurelian Ghimpău, au intensificat şi mai mult îngrijorarea angajaţilor vizavi de acordarea acestor prime, oamenii pierzându-şi până şi ultima speranţă. Totuşi, în ultimul moment, CA şi conducerea societăţii au ajuns la un acord şi drepturile salariale mult aşteptate au devenit o certitudine. Situaţia a fost detensionată în urma şedinţei Consiliului de Administraţie al CEH, care a avut loc marţi, la Bucureşti, şi la care a fost prezent şi preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica. „Consiliul de Administraţie l-a mandatat pe director să vină la negocieri cu sindicatul. Salariaţii au primit astăzi (nr. ieri) banii pe carduri, este vorba despre un supliment salarial în valoare de 300 lei net pentru sărbători. Din fericire, problema aceasta a fost rezolvată iar oamenii sunt mulţumiţi“, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

Lucrează şi în vacanţă
Pe de altă parte, minerii de la exploatările de cărbune din Valea Jiului vor fi la muncă în câteva zile din minivacanţa dintre Crăciun şi Anul Nou. Decizia vine în urma unei solicitări scrise din partea administraţiei CEH cu scopul de a suplimenta cantitatea de cărbune pentru termocentralele Mintia şi Paroşeni. Astfel, minerii vor fi liberi pe 25 şi 26 decembrie, dar şi pe 1 ianuarie 2016. Pentru celelalte zile au fost stabilite programe de lucru parţiale la fiecare mină în parte. „Se lucrează în câteva dintre zilele convenite a fi libere, la activitatea de producţie şi transport a cărbunelui. Se lucrează pe bază de comandă scrisă, acolo unde poziţia abatajelor permite extragerea unor cantităţi suplimentare de cărbune. Fiecare mină şi-a făcut un program propriu“, a adăugat liderul sindical.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura