Eveniment

Angajaþi de la BRD, cercetaţi pentru înşelarea clienţilor

03 brd brad

Sorina Popa

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat ancheta în cazul angajatei de la Agenţia BRD din Brad, care a sustras din contul unui bătrân din municipiu peste 30.000 de euro. Daniela Andron este cercetată pentru fals, uz de fals, delapidare şi abuz în serviciu.

L-a minţit, spunând că soţia a împrumutat-o
Brădeanul, Emil Lungu, a aflat de isprava angajatei, când s-a dus la bancă să ridice banii, vrând să-şi construiască o criptă. Numai că, a avut parte de o surpriză neplăcută, când a aflat că avea contul bancar aproape gol. Salariata, care s-a gândit să-i ia bătrânului banii din cont, l-a minţit pe acesta, spunându-i că a împrumutat suma de 30.192 de euro de la soţia lui, care a decedat între timp. Brădeanul, însă nu ştia nimic despre un astfel de împrumut şi s-a adresat Poliţiei, speriat că i-au dispărut banii. Suma respectivă a fost scoasă în trei tranşe, prin documente falsificate, de către angajaţii Agenţiei BRD din Brad.

Directorul agenţiei, implicat şi el
Când a fost descoperită, Daniela Andron, împreună cu directorul agenţiei, Mihai Moldovan, i-au propus brădeanului să încheie un contract de împrumut, la notariat, care să acopere furtul săvârşit de angajata băncii, promiţându-i că îşi va primi banii. Numai că, bărbatul a rămas cu promisiunea, motiv pentru care s-a hotărât să-i reclame pe director şi pe angajată. În acelaşi caz, mai sunt cercetate şi trei persoane cu funcţii de conducere şi control din cadrul agenţiilor bancare din municipiul Brad şi din cadrul filialei din Sibiu, despre care poliţiştii au stabilit că l-au determinat pe bărbatul de 71 de ani să încheie un contract de împrumut, pentru a acoperi suma ce nu s-a mai găsit în contul său, deşi cunoşteau faptul că operaţiunile efectuate de angajata băncii au fost frauduloase”, a declarat subinspectorul Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

A furat şi de la altă clientă
Emil Lungu nu este, potrivit poliţiştilor, singurul client al băncii, înşelat. Daniela Andron este acuzată că a sustras, folosind aceleaşi metode ca şi în cazul bărbatului, peste 10.000 de lei, din contul unei alte cliente a băncii, semnând în fals, în numele unei operatoare şi al clientei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura