www.mesagerulhunedorean.ro

An încãrcat cu investiţii şi evenimente pentru municipiul Hunedoara

Ieri, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului local Hunedoara, a fost supus aprobării bugetul municipiului pentru anul în curs. Administraţia locală se pregăteşte pentru realizarea unor proiecte necesare şi mult aşteptate de cetăţeni.02 Arion
Bugetul municipiului Hunedoara este de 157.386.910 lei la partea de venituri şi 159.348.650 lei la partea de cheltuieli. Diferenţa dintre venituri şi cheltuieli o reprezintă excedentul bugetar al anului trecut, în sumă de 1.961.740 lei. De asemenea, s-a aprobat suma care va fi utilizată pentru programul de investiţii, 63.424.600 lei şi banii din bugetul local care vor fi destinaţi evenimentelor care vor avea loc anul acesta în municipiu, 1.568.950 lei.
„Bugetul de anul acesta este de trei ori mai mare decât în 2012. Am alocat aproximativ 70 milioane lei pentru investiţii. Vrem să anvelopăm patru şcoli, să reabilităm 60 de străzi, să realizăm heliportul de la spitalul municipal, să achiziţionăm un computer tomograf nou, să dotăm secţia de hemodializă şi să amenajăm nouă parcuri pentru copii de mari dimensiuni. Mai mult decât atât, am alocat bani şi pentru reabilitarea aleilor de la Grădina Zoologică şi amenajarea unui ţarc pentru a putea aduce aici câteva familii de zimbri“, a declarat Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara.
În timpul şedinţei, viceprimarul Dan Bobouţanu şi consilierul local Claudiu Voinia au propus amendamente la proiectul de hotărâre. Mai precis, să se finanţeze realizarea accesului persoanelor cu handicap locomotor pe o platformă ridicătoare, tip lift, la Serviciul Comunitar Evidenţa Persoanelor. Să fie incluşi în bugetul local bani pentru reabilitarea termică a Şcolii Gimnaziale nr. 2, unde lucrările începute anul trecut au rămas nefinalizate. Să fie cumpărate 120 de calculatoare la şapte unităţi şcolare şi să fie cuprinşi bani pentru dotările necesare în şcoli privind siguranţa în caz de incendiu. Toate amendamentele au căzut la vot. (O. Mihnea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.