Amenajarea locuinței – cum să alegi mobilier în tendinţe

Dacă ai decis să amenajezi sau să renovezi locuința, cu siguranţă ai analizat tendințele în materie ce culori, materiale, stiluri la modă.

Pentru că vrem să te ajutăm venim şi noi cu ideii şi tendinţe legate de mobilier şi accesorii. Descoperă în rândurile următoare ce corpuri de mobilă merită să integrezi în locuința, cum trebuie această selectată dar şi care sunt stilurile predominante în acest an.

Se poartă mobila cu personalitate!

Anul acesta, fără doar şi poate, în tendinţe este mobila cu personalitate. Da, vorbim de acele corpuri care spun ceva, care transmit o stare, o poveste, care îmbunătăţesc estetica încăperii şi au utilitate ridicată. Fie că alegi un cuier sau o comodă, o masă de cafea, o vitrină sau un dressing, piesa integrată trebuie să transmită o poveste și să aducă o stare. Astfel de corpuri se disting prin culori naturale, finisaje perfect executate sau detalii decorative geniale. Dacă vorbim de comode, în tendinţe se găsesc cele moderne, cu finisaje lucioase şi sisteme de iluminare genial integrate, dar şi cele cu elemente industriale, cu accente metalice sau cu picturi manuale expresivă. În cazul vitrinelor putem vorbi de picioare înalte şi asimetrii. O vitrină care poate face senzaţie pot fi multicoloră şi poate avea rafturi de expunere generoase. În cazul dresingurilor compartimentarea este secretul. În tendinţe sunt corpurile cu compartimentare perfect realizată care-ţi permite să beneficiezi de organizare optimă.

Şi măsuţele de cafea sunt elemente care ajută la desăvârşirea unui spațiu expresiv. Măsuţele realizate din lemn pe lângă funcţionalitate ridicată aduc un plus estetic deosebit încăperilor în care sunt montate.

Decorează cu oglinzi

Oglinzile sunt printre cele mai expresive articole deco. Sunt elemente care pot orienta stilul încăperii, însă la fel de simplu pot crea profunzime şi adâncime. Faţă de alte accesorii ce sunt limitate când vine vorba de integrare acestea pot fi amplasate în orice încăpere. Poți monta oglinzi în baie, în dormitoare mici, în holuri, livinguri şi bucătării. Au rolul de a redirecționa lumina şi de a atrage energii pozitive, deci sunt elemente must have. Pentru că vorbim de estetică ridicată, când vorbim de oglinzi spunem eleganță. În magazinele de specialitate poți descoperi numeroase modele de oglinzi de la tipurile cu rame supradimensionate la cele fragmentate sau modele fără rame minimaliste.

Sursa de imagine:
Tr1sha / Shutterstock.com

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.