ActualitateFlash

Ai noștri taie Termocentrala Mintia și o duc la fier vechi, nu străinii!

A început dezmembrarea benzilor care transportau cărbune către Termocentrala Mintia, pentru ca, apoi, să fie duse la fier vechi, arată Ştiri de Hunedoara. Însă, nu este vorba firma irakiană care a cumpărat Termocentrala Mintia. Nu aceasta taie centrala și o transportă la fier vechi.
Fostul lider sindical de la Termocentrala Mintia, Cristian Iștoc, explică situația: „Am văzut și eu imaginile apărute în spațiul public care arătau doar terenul pe care anul tre­cut încă erau benzile transportoare cu struc­tura aferentă care ar fi trebuit să ali­menteze trei grupuri energetice de 210 MW. Au înstrăinat aceste bunuri înainte de a scoa­te centrala la vânzare, folosind un artificiu financiar. Practic, au mutat aceste active ale centralei în patrimoniul sucursalelor miniere. Au scos și echipamentul nou din acte, acel grup Ziomar care trebuia mutat în locul Grupului nr. 4 și care are Hotărâre de guvern privind destinația lui.
Inițial, conducerea CEH a spus că are ne­voie de fluxul de benzi pentru exploatările mi­niere, acum vedem că partea metalică trece râul Mureș spre un centru de fier vechi din zona satului Bejan. Este trist ce se întâmplă acolo, dar în­grijorător este faptul că au girul instituțiilor de siguranță ale statului român. Iar rezultatul acestui jaf din Energie se vede pe facturi. Vom avea un protest la Mintia, chiar săp­tă­mâna viitoare, pe 17 octombrie, ora 14.00, unde vom vorbi de acest jaf”, a de­clarat pen­tru MESAGERUL HUNEDOREAN Cristian Iștoc, președintele UST Cartel Alfa-Filiala Hunedoara. (S.Popa)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura