Adrian David: Dacă eşti primar PSD, primeşti mai mulţi bani ca unul liberal

2 februarie 2020 | 4 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Liberalii hunedoreni sunt nemulţumiţi de modul în care în şedinţa de astăzi, Consiliul Judeţean va împărţi banii primăriilor. Liberalii spun că se face o totală nedreptate primarilor PNL şi solicită conducerii CJ să modifice distribuţia sumelor respective.

“Intenţionează să le aloce doar 13 la sută din suma primită de la guvern”
”În şedinţa de luni (n.r.-astăzi) 3 februarie 2020, Consiliul Judeţean Hunedoara urmează să facă alocări financiare pentru UAT-urile din judeţul Hunedoara, în sumă totală de 27,4 milioane de lei, sumă stabilită de Guvern, urmând a fi folosită de primării, după nevoi, fie pentru cheltuieli curente, cofinanţări, programe de dezvoltare etc. Ceea ce urmează să facă majoritatea PSD din CJ Hunedoara prin aceste transferuri este o profundă nedreptate, ce are la bază lipsa transparenţei şi criterii samavolnice de alocare a respectivelor sume. Astfel, localităţi cu suprafeţe, populaţie şi problematică similare primesc sume discrepante, în funcţie de carnetul de partid al primarului. Dacă e membru PSD, primeşte de până la 11 ori mai mulţi bani decât colegul liberal”, susţine Adrian David (foto), prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL, într-un comunicat.
”Municipiul Deva, reşedinţă de judeţ, primeşte de la PSD suma de 0 lei (zero). Cel mai important oraş al judeţului nostru se vrea a fi lăsat în beznă de către cârmuitorii roşii. Aceeaşi situaţie şi la Petroşani, care primeşte la fel de mulţi bani ca o aşezare cu câteva sute de suflete. Comunele conduse de liberali abia dacă primesc câţiva bănuţi, în schimb PSD îndestulează pe primarii fideli, cu bani frumoşi pentru campania din vară. Aşadar, PSD face ce ştie cel mai bine să facă: după ce a rostogolit informaţia falsă că Guvernul PNL nu alocă bani suficienţi Consiliului judeţean, după ce a primit de la acelaşi Guvern PNL nu mai puţin de 27,4 milioane, (faţă de numai 11,8 milioane de lei alocate de Guvernul PSD în anul 2019), acum vrea să dispună după bunul plac de aceşti bani, fără a ţine cont de nevoile oamenilor. Nu, Consiliul Judeţean Hunedoara nu loveşte astfel în primarii PNL, CJ PSD Hunedoara loveşte în cei 33 la sută dintre hunedorenii care locuiesc în unităţi administrative conduse de primari PNL, cărora intenţionează să le aloce doar 13 la sută din suma primită de la guvern! Aceasta este preţuirea pe care conducerea PSD-istă a CJ Hunedoara o arată hunedorenilor!”, a adăugat David.
”Partidul Naţional Liberal, prin consilierii judeţeni, va depune un amendament la această hotărâre de consiliu, care are în vedere sume corecte şi echilibrate, fără discrepanţe între localităţi cu un număr relativ asemănător de locuitori, pentru că locuitorii judeţului Hunedoara merită acelaşi tratament, indiferent din ce partid fac parte primarii care îi conduc, aşa cum am demonstrat în perioada în care am fost preşedintele Consiliului judeţean. Dacă acest amendament nu va trece la vot, Partidul Naţional Liberal va ataca respectiva Hotărâre de Consiliu în Contencios Administrativ. Luptăm până la capăt pentru hunedoreni!”, se arată în comunicatul transmis de Adrian David, prim-vicepreşedintele PNL Hunedoara.

”Guvernul PNL a dat zero lei Primăriei Hunedoara şi 12 milioane de lei Primăriei Deva”
În replică, administratorul public al judeţului, Costel Avram (foto), a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN:
”Degeaba fac scandal liberalii. Cei care ne-au acuzat că împărţim banii nu ştiu cum sunt Adrian David şi Tiberiu Iacob-Ridzi, care sunt candidaţi la alegerile locale. Este însă inadmisibil ca ei să ne aducă asemenea acuzaţii! Noi împărţim 27 de milioane de lei la 69 de unităţi administrativ teritoriale, în timp ce guvernul PNL a repartizat 20 de milioane de lei la 12 primării liberale din judeţ. De când este PNL la putere, bani au fost daţi doar primăriilor conduse de liberali. Noi dăm bani la toată lumea. Ei, nu. De exemplu, guvernul PNL a repartizat zero lei Primăriei Hunedoara, în timp ce pentru Primăria Deva a dat 12 milioane de lei”, a declarat Costel Avram.

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Valea Jiului spune:

  Domnilor de la PNL (Adrian David , …) cereti bani de la guvernul vostru PNL sa acorde bani pentru DN 7A (Cheile Jietului) ca ne rupem masinile spre Voineasa sau spre Transalpina ori sarbatoarea la Manastirea de la Groapa Seaca , cereti bani pentru DN 66A spre Herculane , cereti bani pentru Domeniul Schiabil Parang , … NU mai vrem motive de amanare !

 2. Ilie Moromete spune:

  Mare jigodie acest David. Ca si militianul de taica-su.

 3. florin spune:

  D a ai dreptate , dar daca ajungeti voi la Consiliul judetean nu faceti la fel?

 4. Hunedorean spune:

  Iar daca esti fiul unui militian implicat in furtul bratarilor dacice,te pune pnl.ul candidat la presedintia CJ! Tare nu,mascariciule?!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul din Băcia a rezolvat problema intabulării locuinţelor din fostele blocuri CFR

Primarul din Băcia, Florin Alba (foto), s-a străduit să rezolve o problemă spinoasă a unora dintre cetăţenii comunei. Este vorba...

Diplomă de excelenţă pentru campioana din Băiţa

În numele administraţiei publice din Băiţa, primarul Damian Diniş i-a acordat sportivei Daniela Mihaela Popa o diplomă de excelenţă şi...

Şeful Prefecturii Hunedoara susţine că directorii de la deconcentrate care nu-i slujesc pe cetăţeni vor pleca de pe posturi. Vasilică Potecă: Sunt un prefect care respectă regulile!

MESAGERUL HUNEDOREAN i-a solicitat un interviu prefectului judeţului, Vasilică Potecă (foto), la o lună de la numirea sa în această...

Închide