Adolescenți blocaţi pe stânci în Defileul Jiului

16 iulie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Ultima Ora

     salvamontisti salvareDoi tineri care au plecat la cules de ciuperci, în zona Gambrinus, din Defileul Jiului, au rămas blocaţi pe stânci, iar în sprijinul lor au intervenit jandarmii montani şi salvamontiștii din Petroşani.

  Cei doi tineri salvaţi de salvamontişti, unul de 21 de ani, din Petroşani, iar celălalt de 17 ani, din Petrila, au urcat pe un versant foarte abrupt din partea sud-vestică a defileului şi au rămas blocaţi într-o zonă stâncoasă. Pentru că riscul să cadă într-o prăpastie de peste 150 de metri era aproape iminent, tinerii au rămas pe loc şi au cerut ajutor prin Serviciul de Urgenţă 112, dar şi prin Dispeceratul Salvamont. Imediat spre ei a plecat o echipă formată din salvamontişti din Parâng şi, după circa jumătate de oră, salvatorii au ajuns la ei şi au început procedurile de recuperare. Cei doi au fost coborâţi în siguranță, nu sunt răniţ, iar salvatorii spun că au procedat exact cum trebuia când au decis să sune după ajutor. (Maximilian Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dezbatere cu iz de făină proteică la Băcia

Ieri, la Băcia, s-a organizat dezbaterea publică în vederea acordării autorizaţiei integrate de mediu pentru fabrica de făină proteică din...

Cuţitarul din Vulcan va sta patru ani în puşcărie

Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat în cazul apelului făcut de către Costică Sava (foto), din Vulcan,  în...

Cine a pierdut banii, poate să-i recupereze!

Un bărbat din Deva a venit la redacţia noastră, rugându-ne să facem public faptul că a găsit o sumă de...

Închide