Acreditarea sau lupta pentru supravietuire a spitalelor

17 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Nicolle Ebner

Nici unul dintre cele 12 spitale, sanatorii şi centre de sănătate din judeţul Hunedoara subordonate Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) nu corespunde normelor europene din punct de vedere al dotării şi amenajării spaţiilor, deci nu este acreditat.
Lipsa fondurilor pentru ridicarea la standardele necesare acreditării, înseamnă sentinţa la moarte a unor spitale hunedorene.
Toţi managerii au strategii, depinde cine răzbeşte
Potrivit directorului coordonator al DSP Hunedoara, Ioan Demeter, acreditarea spitalelor din judeţ este în desfăşurare. “Toţi managerii de spitale au o strategie pe termen scurt, mediu şi lung pentru modernizarea şi dotarea unităţilor la standarde europene. Acreditarea presupune o clasificare a spitalelor după anumite criterii în funcţie de care se vor obţine veniturile şi posibilităţile de a oferi anumite servicii”, declară dr. Ioan Demeter.
Or, în cazul descentralizării sistemului de sănătate şi trecerea unităţilor medicale în subordinea primăriilor, rămâne de văzut dacă primarii vor putea să asigure din bugetul local finanţarea spitalelor. “Acreditarea spitalelor presupune şi diferenţierea şi finanţarea acestora pe criterii de performanţă, pentru a stimula competiţia între unităţile sanitare şi pentru a îmbunătăţi actul medical, aşa că este posibil ca unele spitale hunedorene să dispară”, a precizat directorul coordonator al DSP Hunedoara.
Până la momentul adevărului – adică autorizarea definitivă –, spitalele din judeţ funcţionează cu autorizaţii provizorii, obţinute pe baza programelor de conformare.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Opt milioane de euro, îngropate în subteran

Două complexe mecanizate care ar fi trebuit să crească producţia de huilă la CNH Petroşani au fost manevrate greşit în...

Hoţul acuzã poliţiştii cã l-au agresat

Un tânăr de 25 de ani, din Călan, Ciprian Cotaie, a fost prins în flagrant de două patrule de poliţişti,...

Criminalul aşteaptã sentinţa

Aurel Enea, acuzat că a ucis şi tranşat o elevă din Petroşani, mai are de aşteptat doar o săptămână, până...

Închide