Comunitate

Acord de parteneriat semnat între Biblioteca Judeţeană şi Biblioteca Shaanxi din China

Biblioteca Judeţeană „Ovid Den­su­sianu” Hunedoara-Deva a semnat vineri un acord de parteneriat cu Biblioteca Shaanxi, din China, cere­mo­nia oficială desfăşurându-se în sis­tem online, pe o platformă de co­mu­ni­care video, în prezenţa reprezen­tan­ţilor Consiliului Judeţean Hunedoara şi ai Institutului Confucius din Sibiu.
Potrivit managerului Bibliotecii Ju­deţene Hunedoara-Deva, Sebastian Bara, acordul de parteneriat pune ba­ze­le colaborării în organizarea unor ac­tivităţi culturale comune şi derularea unor proiecte noi, în contextul în care biblioteca din Deva deţine o secţie de carte cu materiale în limba chineză, unică în România.
„Fără îndoială, odată parteneriatul nostru perfectat, vom avea foarte multe de învăţat de la colegii noştri de la Biblioteca Shaanxi, una dintre cele mai mari şi mai prestigioase biblioteci din Republica Populară Chineză. Acest acord ne creează cadrul pentru sta­tor­nicirea unor legături strânse între bi­bliotecile noastre: vom organiza în co­mun activităţi şi evenimente culturale, ne vom cunoaşte reciproc tradiţiile, vom participa la derularea unor pro­iecte noi, ne vom consulta periodic, ne vom informa în legătură cu temele noastre de interes comun, vom realiza schimburi de experienţă, şi toate aces­tea ne vor permite să ne cunoaştem mai bine”, a precizat managerul Biblio­tecii Judeţene Hunedoara-Deva, citat într-un comunicat al instituţiei de cul­tură, remis AGERPRES.
Biblioteca judeţeană din Deva a în­fiin­ţat, în urmă cu zece ani, în cola­bo­rare cu Institutul Confucius, o secţie care dispune de un fond de carte ce conţine aproape 1.500 de volume, dar şi reviste sau albume scrise în limba chineză sau despre China.
Anual, biblioteca judeţeană orga­ni­zează cursuri de limbă şi cultură chi­neză şi a contribuit la înfiinţarea re­vis­tei „Caietele Confucius”.­

Această prezentare necesită JavaScript.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura