Actualitate

A vrut să-şi scoată copiii din ţară cu o carte de identitate falsă

Hunedoreanca în vârstă de 32 de ani nu avea un domiciliu stabil în județ și voia să-și scoată cei doi copii din țară, însă avea nevoie și de un acord notarial în acest sens.

Fals prost făcut
S-a gândit că poate duce în eroare notarul public dacă-i prezintă o carte de identitate falsificată, în care avea trecut un domiciliu fictiv în județ. A fost prinsă imediat și dată pe mâna polițiștilor. Potrivit anchetei, femeia a găsit o persoană dispusă să-i facă falsul și i-a trimis o fotografie pentru a obține actul. Planul infracțional al tinerei l-a implicat și pe tatăl ei, acesta din urmă ar fi urmat să joace rolul de călăuză. A fost dejucat însă de magistrat. Când angajata biroului notarial a demarat procedura de întocmire a actului solicitat a sesizat faptul că femeia i-a pus la dispoziție cartea de identitate care avea o serie ne­corespunzătoare autorității administrativ teritoriale emitente, respectiv NX în loc de HD, cum ar fi fost normal, aceasta fiind născută pe raza municipiului Hunedoara.

Au apelat la un polițist
Unul dintre cei doi notari l-a chemat pe directorul Poliției Locale Hunedoara, care în trecut a deținut funcția de șef al S.P.C.L.E.P, să-i consilieze. Fostul polițist a realizat imediat că este vorba de un fals, însă venise la biroul notarial îmbrăcat în uniforma de serviciu și a fost văzut de suspecți. Imediat aceștia
s-au făcut nevăzuți, însă au lăsat toate documentele care duceau la identificarea lor. Femeia a fost acuzată de fals material în înscrisuri oficiale și trimisă în judecată. A fost condamnată la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de compli­citate la fals material în înscrisuri oficiale, 3 luni închi­soare pentru uz de fals și 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de tentativă la participație improprie la infracţiunea de fals. Tânăra s-a ales cu un an de închisoare cu executare. (M.Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.