A devenit lideră înainte de meciul adevărului

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Devatrans au ajuns la victoria cu numărul opt din tot atâtea meciuri disputate în campionat şi au urcat pe locul întâi în ierarhia Diviziei A, seria B. Formaţia antrenată de Adrian Palko s-a impus cu scorul de 36-17 (20-6) în faţa echipei CS Universitatea de Vest Timişoara, sâmbătă, acasă, şi a devansat-o pe CSM Bistriţa, care a avut etapă liberă. Cele două principale pretendente la promovare se vor afla faţă în faţă într-un meci al adevărului la finalul săptămânii, la Bistriţa.

Egale la puncte, mai bune la golaveraj
Partida de la Haţeg contra studentelor din Timişoara a fost controlată autoritar de trupa finanţată de Marian Muntean. Super-concentrate în prima repriză, handbalistele de la Cetate au făcut un joc excelent în apărare, primind doar şase, şi au marcat 20 de goluri, semn că şi în atac acţiunile se leagă frumos. Gradul de atenţie al echipei din Deva a scăzut după pauză, dar chiar şi aşa Cetate a triumfat fără nici un fel de emoţii, la o diferenţă de 19 goluri, 36-17. Cu această a opta victorie, Cetate Devatrans a egalat-o la puncte pe CSM Bistriţa, care a avut etapă liberă, dar a trecut pe primul loc al clasamentului graţie unui golaveraj superior. Cele două formaţii au acelaşi număr de partide disputate, opt, întrucât CSM a stat în această rundă a noua, iar Cetate mai are o restanţă de disputat, cu Naţional Braşov. Marian Muntean, preşedintele grupării devene, e numai pe jumătate mulţumit de echipa sa. „S-a jucat aşa cum îmi doresc eu, la concentrare maximă, numai în prima repriză, când echipa a primit numai şase goluri. După pauză, fetele au redus viteza, deoarece au simţit că o să câştige la diferenţă mare chiar dacă nu o să forţeze. Sper ca în viitor, echipa să ducă un meci la intensitate maximă de la un capăt la altul, deoarece acum golaverajul ne-a adus pe primul loc”, a comentat Marian Muntean.

Important, dar nu decisiv
Oficialul grupării din Deva este încrezător înaintea întâlnirii cu CSM Bistriţa care va avea loc sâmbătă, în cadrul etapei a X-a. Marian Muntean consideră că echipa sa poate câştiga în condiţiile unui arbitraj corect, dar crede că meciul nu este unul decisiv. „Din ce am văzut până acum, actualul sezon va fi o luptă în doi, între Cetate şi CSM Bistriţa. Eu le-am spus jucătoarelor mele că meciul de la Bistriţa este adevăratul test pentru ele şi că vor avea în faţă o echipă cu pretenţii şi cu un buget important. Va fi un meci greu, deoarece CSM Bistriţa va fi viitoarea echipă satelit a celor de la HCM Baia Mare şi se bucură de sprijinul acestei puternice grupări. Chiar şi aşa, dacă vom avea parte de un arbitraj corect, echipa noastră poate obţine un rezultat favorabil. În plus, faptul că jucăm în deplasare face ca meciul să nu fie decisiv, întrucât va exista şi o partidă revanşă în retur”, a spus Muntean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.