www.mesagerulhunedorean.ro

A crezut că a dat norocul peste el, dar cei 500 de euro erau falşi

500 euro-2Maximilian Gânju   

Poliţiştii din Petrila trebuie să descopere cum a ajuns pe piaţa monetară o bancnotă în valoare de 500 de euro care era falsă.
O joacă, după cum pare la prima vedere, a pus pe jar poliţiştii judiciari din localitatea Petrila, după ce au primit o sesizare de la reprezentanţii unei unităţi bancare. Angajaţii au anunţat că un localnic s-a prezentat pentru a face un schimb valutar, însă bancnota de 500 de euro pe care vroia să o convertească în lei era falsă. Luat de poliţişti la audieri, omul le-a spus anchetatorilor că a găsit banii pe o stradă din localitate şi cum a văzut că pe bancnotă scrie ”euro”, s-a gândit că a dat norocul peste el. Acesta face parte dintr-o familie foarte săracă,  fiind disponibilizat de la mină în urmă cu mai mulţi ani şi abia îşi duce traiul. Nu a văzut în viaţa lui o bancnotă de 50 euro şi mai ales una de 500. Din acest motiv a crezut că banii au fost pierduţi şi sunt buni.
„Este vorba de un fals grosolan, o bancnotă de 500 de euro. Cei implicaţi ne-au spus că au găsit-o şi s-au gândit că a dat norocul şi peste ei. S-au dus la bancă şi li s-a spus că sunt falşi. Oamenii sunt nevoiaşi, noi nu îi avem în baza noastră ca infractori, dar ne pronunţăm abia după ce se finalizează cercetările, însă până acum din ceea ce a rezultat din anchetă, tindem să credem că ei nu ştiau că bancnota este falsă”, a declarat şeful Poliţiei Petrila, Ovidiu Zaharie. Totodată, după modul în care a fost făcută bancnota, anchetatorii bănuiesc că ar fi putut fi tipărită de cineva cu o imprimantă pentru amuzament sau din alte motive, însă au întocmit un dosar penal şi continuă cercetările în acest caz.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.