Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Hunedoara-Deva vă invită să lecturați romanul Vanessa și sora ei, de Priya Parmar, bestseller la Bookfest 2017, ce a apărut la Editura Humanitas, București, 2017.

Cartea a intrat imediat după publicare în topurile de vânzări americane și a fost inclusă pe listele celor mai bune titluri ale anului 2015. În Londra anului 1905, după moartea părinților, surorile Stephen, Vanessa și Virginia, împreună cu frații mai tineri, Thoby și Adrian, se mută într-o casă din avangardistul cartier Bloomsbury. În jurul lor se va forma un cerc de artiști și scriitori remarcabili, tineri boemi, nonconformiști, care vor intra în legendă drept Grupul Bloomsbury. Dar totul se schimbă când Vanessa se îndrăgostește pe neașteptate și sora ei se simte abandonată. Posesivă până la obsesie, carismatică și manipulatoare, de o inteligență excepțională, Virginia a trăit mereu înconjurată de atenția și afecțiunea surorii sale; fără acestea, poate oricând să cadă pradă tendințelor autodistructive. În vreme ce tragedia și trădarea amenință să le destrame familia, Vanessa trebuie să ia o decizie prin care să-și protejeze propria fericire. Menţinând un stil narativ clasic, romanul fascinează prin lumea descrisă, intensitatera trăirilor şi profunzimea personajelor. Momentele cu încărcătură emoţională sunt atent pregătite, astfel încât, în clipa dezvăluirii, dramatismul atinge cote maxime. Ficţiunea relatată prin paginile din jurnalul Vanessei şi prin epistolele personajelor îşi găseşte susţinerea în reproducerea unor documente care au fost datate în acea vreme: bilete de călătorie, telegrame, scrisori, bonuri de comenzi.

     „Rareori întâlneşti o femeie care să stârnească atâta admiraţie ca pictoriţa Vanessa Bell în acest roman subtil, cu mai multe paliere de interpretare.” (The New York Times Book Review)

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura