Actualitate

6 sfaturi pentru alegerea jucăriilor potrivite pentru copii

Jucăriile sunt instrumente de învățare pentru dezvoltare, deoarece reprezintă ceva mai mult decât simple obiecte de joacă. Tipurile de jucării pentru copii pe care le alegeți sunt extrem de importante pentru dezvoltarea copiilor din toate punctele de vedere: fizic, mental, social și emoțional.

 

Există mai multe jucării pentru copii disponibile pentru sugari, copii mici, adolescenți și adulți. Cu toate acestea, să decideți pe care să o cumpărați poate fi dificil, mai ales dacă este prima dată când faceți cumpărături sau dacă sunteți în căutarea celor mai bune jucării pentru copii.

 

Atunci când selectați jucării potrivite pentru copii, există o serie de considerente care ar trebui să fie prioritare. Este important să țineți cont de vârsta lor, de interesele, de ceea ce le place și de ceea ce nu le place, precum și de preferințele pe care le pot avea. În acest articol, am discutat cum să găsim jucăriile potrivite pentru vârsta potrivită.

 

Decizia dvs. cu privire la jucăriile cu care se joacă copilul dvs. ar putea avea o influență semnificativă asupra modului în care acesta evoluează. Aici, vom vorbi despre cum să alegeți cele mai bune jucării pentru copii de diferite vârste, astfel încât să nu trebuie să vă stresați că copilul dvs. nu are nimic distractiv cu care să se joace.

Alegeți o jucărie care să aibă legătură cu interesele sale

Atunci când alegeți o jucărie pentru copilul dvs., asigurați-vă că țineți cont de faptul că vreți ca acesta să se implice în ea și să îi placă să se joace cu ea. Luați în considerare preferințele și domeniile de interes ale copilului dumneavoastră. Pentru a oferi jucării potrivite pentru copii, cumpărați una care se potrivește cu interesele lor.

Alegeți jucării simple pentru copilul dumneavoastră

Jucăriile care îndeplinesc prea multe funcții nu îi permit copilului să își folosească creativitatea. Atunci când copilul ar trebui să preia controlul asupra seturilor de joacă, păpușile și jucăriile moi care vorbesc, cântă sau le spun copiilor să apese anumite butoane preiau pur și simplu controlul. Potențialul unui copil de a-și folosi imaginația este limitat de o jucărie prea specifică. Cele mai simple jucării, cum ar fi blocurile din lemn sau plastic, sunt frecvent cele mai plăcute pentru copii, deoarece încurajează imaginația și spontaneitatea.

Citiți instrucțiunile de pe ambalajul jucăriilor

Asigurați-vă că noua jucărie pe care o alegeți pentru copilul dumneavoastră este adecvată vârstei și se numără printre cele mai bune jucării pentru copii. Aceasta trebuie să fie durabilă, adecvată vârstei și capabilă să reziste la multe jocuri. Cel mai important lucru este să citiți instrucțiunile și să vă asigurați că copilul dumneavoastră are cunoștințele necesare pentru a utiliza jucăria în siguranță. Evenimente tragice pot avea loc dacă nu respectați instrucțiunile de utilizare a jucăriei respective.

Cumpărați-i copilului dumneavoastră jucării de bună calitate

În zilele noastre, selectarea celor mai bune jucării pentru copii ar putea fi un pic dificilă. Pentru a vă asigura că obțineți o jucărie de înaltă calitate, care va fi potrivită pentru copiii dvs. pentru a se juca cu ea, trebuie să luați în considerare cu atenție toți factorii. Este firesc ca părinții să dorească să le ofere copiilor lor jucării de cea mai bună calitate posibilă; dar, pentru a face acest lucru, este necesar să cheltuiască doar o sumă rezonabilă de bani. Există mai multe jucării accesibile și de bună calitate disponibile online.

Cumpărați jucării sigure pentru copilul dvs.

Sperăm sincer că veți considera siguranța copiilor dvs. ca fiind prioritatea dvs. principală atunci când cumpărați jucării pentru ei. În anii lor de dezvoltare, este esențial să păstrăm copiii în siguranță și să ne asigurăm că sunt sănătoși, astfel încât să poată explora și învăța. Nu toate jucăriile sunt potrivite pentru copii de diferite vârste. În calitate de părinți, trebuie să cumpărați jucării care să le asigure siguranța și în același timp să se distreze.

Selectați jucării adecvate vârstei

Copiilor le plac jucăriile care sunt potrivite pentru stadiul lor de dezvoltare și pe care le pot stăpâni. Următoarea este o listă de exemple ale numeroaselor tipuri de jucării care sunt cele mai populare printre copiii din fiecare etapă:

 

Bebelușii sunt entuziasmați de sunete, mișcare și imagini simple alb-negru. Ei învață despre corpul lor și își dezvoltă capacitatea de prindere, împingere și coordonarea ochi-mână. Bebelușii de 0-6 luni adoră să se joace cu jucării pentru copii pe care le pot ține, strânge, trage sau lovi cu piciorul.

 

Pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 18 luni, alegeți alte tipuri de jucării. La această vârstă, copiii încep să își stabilească un obiectiv și să depună un efort semnificativ pentru a-l îndeplini. Ei încep să se joace cu forma, dimensiunea și spațiul. Majoritatea copiilor vor dori jucării de mestecat, precum și jucării cu lumini și zgomote. Le plac obiectele neobișnuite, colorate și atrăgătoare din punct de vedere vizual, care le stimulează simțurile. Această grupă de vârstă a copiilor încearcă, de asemenea, să își exprime dorințele verbal. Prin urmare, selectați jucării pentru copii care corespund acestor specificații.

 

Luați în considerare jucăriile preferate ale copilului dvs. atunci când alegeți jucăria perfectă pentru copilul dvs. de 2 ani. Deoarece abilitățile motorii fine ale unui copil de 2 ani sunt încă în curs de dezvoltare, jucăriile sunt frecvent prea complexe, ceea ce îi lasă frustrați. La această vârstă, când multe dintre trăsăturile lor de personalitate abia încep să se dezvolte, este necesar să stimulați simțurile copilului dumneavoastră.