Cea mai modestă familie regală din Europa. Prinții care au joburi și merg cu transportul în comun

Dacă cele mai bogate familii re­gale din lume sunt, în marea lor ma­joritate, cele din Orientul Mijlo­ciu, reversul medaliei îl desco­perim pe continentul nostru. Este curios că această familie regală care trăiește fără pretenții este cea a uneia dintre cele mai bogate țări europene, Norvegia.

Cu transportul în comun
Vă vine să credeți sau nu, dar Regele Harald al Norvegiei, în vârstă de 85 de ani, este unul dintre cei mai săraci monarhi din lume, cu o avere personală estimată, în 2019, la circa 25 de milioane de euro. Cel mai in­teresant este că, în com­pa­rație cu alte case regale din Europa, această familie regală duce cea mai simplă viață. Femeile din această casă regală sunt modeste și poartă ținute simple, chiar și la ocazii for­male. În plus, mem­brii acestei familii încearcă să nu tră­iască din banii contribuabililor, stră­duindu-se să genereze venituri și pe cont propriu. Mai mult, vă puteți ima­gina prinți și prințese mergând cu trans­portul în comun? Ei bine, nor­ve­gienii de rând au fost de multe ori surprinși să-i vadă pe membrii familiei regale în același tren cu ei. În plus, această familie regală nu obișnuiește să zboa­re cu avioane private în insu­le­le exotice, nu se ascunde în spatele gardurilor înalte ale palatelor și nu umblă cu gărzi de corp decât atunci când este cu adevărat necesar.
Într-adevăr, palatul regal din Oslo este unic prin faptul că nu există gar­duri sau ziduri în jurul acestuia. Re­șe­dința regală este, de ase­me­nea, mult mai mică decât alte astfel de locuințe regale din Europa, cu o arhitectură foarte simplă, scrie adevărul.ro. Ca să-nțelegeți, într-o vacanță de vară, Prințul Moștenitor Haakon a mers în Ibiza cu familia sa și a stat la soare pe o plajă publică, împânzită de oameni. Iar soția aces­tuia, Prințesa Mette-Marit nu a avut parte de o rochie de mireasă su­per­bă, creată de un de­sig­ner exclu­si­vist, la nunta ei cu Haakon, așa cum am văzut în cazul unor alte soții de prinți moștenitori, precum Kate Middleton sau Letizia. Iar faptul că Regina Sonia a Norvegiei este o persoană cu origini modeste, ai cărei părinți dețineau un magazin de îm­bră­căminte înainte ca aceasta să se mărite cu suveranul țării, este un alt motiv pentru care soția re­ge­lui este atât de populară în rândul publicului. În plus, membrii familiei regale norve­giene își doresc o co­pilărie normală pentru copiii lor, mulți dintre aceștia frec­ventând școli publice obișnuite, pre­cum co­piii norvegienilor de rând.

Valorează 88 de miliarde de dolari
La polul opus, așa cum ne aștep­tam, se află familia regală britanică: aceasta nu doar că este cea mai bogată din Europa, dar cu siguranță și cea mai influentă din lume. Potrivit Revistei Forbes, casa regală britanică, con­dusă acum de Regele Charles, va­lo­rează 88 de miliarde de dolari, cea mai mare parte din bani provenind din grantul suveran, o plată anuală fixă plătită palatului din fonduri publice, și din mai multe investiții imobiliare. Până la moartea ei, anul trecut, Re­gina Elisabeta a II-a a fost cel mai bo­gat membru al acestei familii, cu o avere personală netă de 428,3 mi­li­arde de dolari. Acum, moștenitorul ei direct, Regele Charles al III-lea, este, cu siguranță, cel mai bogat suveran din Europa.