5 decembrie 2017, o zi tristă pentru România şi pentru români

5 decembrie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Regele Mihai a încetat din viaţă la 96 de ani, pe 5 decembrie 2017. O zi care se scrie cu tristeţe în sufletele a milioane de români. Pentru că, dincolo de opţiunile politice ale fiecăruia, Regele Mihai rămâne un simbol al nostru, al tuturor.
5 decembrie este o zi tristă pentru că s-a stins şi ultimul monarh din ţările Europei de Est rămas în viaţă.
5 decembrie 2017 este o zi tristă întrucât am pierdut un element important al unităţii naţionale, Regele Mihai fiind un simbol pentru români.
Regele Mihai a fost sinonim, în ultima sută de ani, cu istoria ţării noastre. De aceste elemente de unitate ducem atât de multă lipsă, iar pierderea celor pe care le avem este cu atât mai dureroasă. Un popor are nevoie de unitate, încredere, decenţă, iar Regele a întruchipat toate aceste virtuţi.
În discursul pe care l-a avut în plenul Parlamentului, în octombrie 2011, Regele ne spunea: ”Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii şi fraţii noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni şi respectaţi… Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”
Odihnă veşnică, Majestate!
Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Moş Nicolae le-a adus apa în case

Familiile din două comunităţi izolate, din Petroşani şi Petrila, au de ieri un vis împlinit. De mai bine de 40...

Legături strânse ale Regelui Mihai cu judeţul Hunedoara

Majestatea Sa Regele Mihai a avut o legătură strânsă cu judeţul Hunedoara, atât în perioada interbelică, dar şi în anii...

A murit Regele Mihai

Regele Mihai I a murit la 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani, la reşedinţa din Elveţia, a...

Închide