EvenimentFlash

„Vrem să ne dăm cu bicicletele!”

Livia Botici

Dezamăgiţi că nicăieri în Deva nu există un loc în care copiii să se poată plimba cu bicicletele sau să se dea cu rolele, câţiva elevi s-au hotărât să strângă semnături, în speranţa că municipalitatea le va rezolva problema.

„Şi noi ar trebui să contăm”

Paul este un băiat care se arată foarte dezamăgit de faptul că el şi prietenii săi nu se pot bucura de copilărie, plimbându-se cu bicicletele sau cu rolele prin parc ori prin faţa Casei de Cultură din Deva. De aceea, el a venit cu ideea unei petiţii, prin care să strângă semnături, pentru a cere autorităţilor rezolvarea problemei. Până în acest moment, aproape 300 de deveni au semnat pentru cauza lui Paul. „În oraşul nostru, toate spaţiile libere sunt ocupate cu terase, iar noi, copiii, nu avem unde să ne jucăm. Vrem să avem în Deva un loc special unde să ne jucăm, dar mereu ne lovim de problema banilor. De altfel, pentru fântâni arteziene cu muzică, făcute în centrul oraşului, ar fi bani, dar, pentru ca să ne jucăm în siguranţă, nu în mijlocul străzii, nu sunt bani niciodată. În parc şi în faţa Casei de Cultură nu ne lasă poliţiştii comunitari, care, dacă ne văd cu rolele, ne descalţă, sau ne dau amendă. Acum două săptămâni, l-au prins pe un băiat cu bicicleta prin parc şi i-au dezumflat cauciucurile. Singura pistă de biciclişti, care are o lungime de 200 de metri, nu o putem folosi, deoarece pietonii care trec pe acolo ne fac mereu scandal”, spune dezamăgit Paul Ghila, iniţiatorul acţiunii.

Şase parcuri pentru role

Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, directorul Poliţiei Comunitare din Deva, Cristian Cioflica, spune că oamenii din subordinea sa, nu fac altceva decât să respecte legea. „În parc şi în faţa Casei de Cultură din Deva nu este voie cu biciclete, role sau skateboard-uri, deoarece prin zonă se plimbă bătrâni şi copii foarte mici, care oricând pot fi răniţi. Rămâne ca responsabilii să ia măsuri şi să facă locuri special amenajate pentru astfel de sporturi”, spune Cristian Cioflica. Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, declară că foarte curând, va purta discuţii, pentru a fi construite locuri de joacă de acest gen, pentru copii. „În şase zone ale oraşului vor fi montate şase parcuri pentru role, tocmai pentru ca micuţii să aibă unde se juca. Începând de săptămâna viitoare, vom stabili unde vor fi amplasate aceste locuri de joacă”, a declarat Mircia Muntean, primarul municipiului Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura