Actualitate

Primarul Devei cere rezilierea contractului cu Drumurile judeţene

Nicolle Ebner

Nemulţumit de starea drumurilor, primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, este hotărât să rezilieze contractul încheiat cu societatea judeţeană SC Drumuri şi Poduri Deva-Hunedoara.

„Mi-au blocat lucrările în oraş”

Edilul şef al reşedinţei de judeţ declară că SC Drumuri şi Poduri Deva-Hunedoara, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), blochează lucrările din Deva, la ordinul conducerii judeţene. „Trebuiau executate trei sensuri giratorii în zona sediului Minvest, Liceul Pedagogic şi restaurantul Casina, pentru fluidizarea circulaţiei, dar cei de la Drumuri judeţene nu vor să înceapă lucrările. Am plătit, la zi, toate datoriile pe care le mai avea la firma de construcţii, dar au lucrat o jumătate de zi şi apoi s-au oprit. Îşi bat joc de oraş, iar decizia de blocare a lucrărilor este din ordinul conducerii CJH. Am cerut rezilierea contractului”, a declarat primarul Mircia Muntean.

„Lucrăm doar pe comenzi”

La rândul său, Pompiliu Crai, administratorul special numit, anul trecut, la SC Drumuri şi Poduri SA Deva-Hunedoara, odată cu intrarea în insolvenţă a societăţii judeţene, declară că îşi va executa întocmai prevederile contractuale prevăzute în contract, dar pe baza comenzilor. „Lucrările pe strada M.Eminescu sunt deja executate şi urmează cele de pe strada Zăvoi, în limita sumelor alocate şi a categoriei de lucrări prevăzute a se executa conform contractului, apoi strada Vulcan, precum şi celelalte locaţii comandate de Primăria Deva. Cât priveşte Piaţa Unirii, au fost unele discuţii privind sistematizarea zonei, dar aşteptăm comanda primăriei pentru această lucrare. Nu putem face sensuri giratorii, fără să primim comandă”, răspunde acuzaţiilor, Pompiliu Crai.

„M-am ars o dată, acum, nu mai greşesc!”

Preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ afirmă la rândul său că: „Primăria Deva a fost unul dintre cei mai mari datornici către societatea judeţeană de drumuri, datorii acumulate de altfel şi de la alte administraţii locale pentru lucrări executate, în avans, dar neachitate la timp, motiv pentru care firma a ajuns în pragul falimentului. „M-am ars o dată, acum, nu mai greşesc. SC Drumuri şi Poduri nu mai efectuează lucrări, fără a avea o comandă fermă şi alocarea de fonduri aferentă lucrărilor. Nu am blocat nici o lucrare în Deva, dar administraţia locală trebuie să priceapă că e gata cu vremea când se făceau lucrări pe banii societăţii”, a răspuns preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ.

Primarul Mircia Muntean a însărcinat o comisie formată din consilierul PSD, Ovidiu Moş, şi reprezentanţi ai aparatului tehnic al primăriei, de a începe, în această săptămână, demersurile, în scopul rezilierii contractului încheiat de Primăria Deva cu societatea judeţeană de Drumuri şi Poduri.

5 comentarii la „Primarul Devei cere rezilierea contractului cu Drumurile judeţene

  • Vai de ei drumari, cati au mai ramas! Acum au de tras si pentru ca se cearta liberalii intre ei desi firma e condusa de liberali.

  • Si n’am inteles sau poate d’na Nicolle n’a inteles. Daca se fac „trei sensuri giratorii în zona sediului Minvest, Liceul Pedagogic şi restaurantul Casina” atunci sigur acestea vor fi tangente si vazute din avion vor arata ca cercurile facute de extraterestrii in lanurile de grau.

  • Molot e o naparca,uita de unde a plecat,pe conurbatia ”corvina”-SI VA PASTE OILE…

  • Zona Minvest, Pedagogic si Casina este aceeasi. Asa ca nu vad cum primarul poate face 3 sensuri giratorii acolo. Poate doar daca s-a gandit la o spaga de trei ori mai mare

  • Spaga o ia din cele 12 miliarde de lei pe care ii va da ca sprijin financiar echipei de fotbal Muresul Deva ( a lui VILMOS de la AGROCOMPANI ) . Intrebatii pe PANDURU , MORARU , LAZAR DANIL, DAVID IOAN , COSTAS COSMIN , OANA LAZAR . Ei stiu de ce .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura