FlashPolitica si administratie

„Sunt sigur că va deveni o mare gimnastã”

05 IMG_4177

Nicolle Ebner

Sensibilizat de problemele financiare ale gimnastei Asiana Lida Peng, consilierul local PSD Deva, Ovidiu Moş, a sărit în ajutorul sportivei, plătindu-i anticipat, pentru 12 luni, cazarea şi masa. Astfel, gimnasta nu mai este nevoită să renunţe la performanţă sau să concureze pentru echipe din alte state, care ştiu să-şi respecte valorile.

Bursă plătită anticipat, pentru un an
La o săptămână după ce MESAGERUL HUNEDOREAN a publicat articolul „Sărăcia «otrăveşte» performanţa la Deva”, micuţa gimnastă  Asiana Lida Peng s-a întâlnit cu Ovidiu Moş, consilier local PSD la Deva, care din acest moment, a devenit sponsorul oficial al fetiţei. „Vineri, am achitat suma de 4.000 lei, plata anticipată pentru cazarea şi masa Asianei, pentru 12 luni. În acest mod, fetiţa, care face gimnastică la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate“ Deva, poate sta la internat şi se poate pregăti sub atenta supraveghere a antrenorilor şi profesorilor. Sunt sigur că rezultatele Asianei vor fi mult mai bune şi mă bucur că am reuşit să menţin, în ţară, un sportiv de mare perspectivă, care poate aduce multe medalii României”, a declarat Ovidiu Moş, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Ajutorul consilierului social-democrat nu se opreşte aici. Conştient că veniturile familiei sunt limitate (mama Asianei a rămas fără loc de muncă), Ovidiu Moş s-a angajat să-i asigure micuţei gimnaste şi rechizitele şi echipamentul necesar pe parcursul anului şcolar.

Prea săraci, pentru a-şi susţine copiii la colegiul sportiv
Mama Asianei Lida Peng, gimnastă cu sânge chinez, legitimată la C.N.S. – C.S.S. „Cetate“ Deva, a ameninţat că-şi va duce fata la un club din China sau Franţa, dacă la Deva nu i se va asigura o bursă pentru cazare şi masă. Asiana nu locuieşte, ca şi celelalte fete în internat, ci stă cu familia în chirie, într-un apartament din Deva. Doar 320 de lei, atât costă cazarea şi masa, pe timp de o lună, pentru o gimnastă care se pregăteşte la C.N.S „Cetate“ Deva, şcoală recunoscută în toată lumea ca adevărat „laborator“ al performanţelor olimpice, mondiale şi europene. La această oră, sunt susţinute financiar, de la bugetul ministerului, doar gimnastele din loturile naţionale, colegiul fiind în imposibilitatea de a ajuta sportivele aflate la început de drum şi care ar avea potenţial, dar nu pot fi susţinute financiar de familiile din care provin.

Visul micuţei gimnaste
Asiana are mamă româncă şi tată chinez, are nouă ani (trece în clasa a III-a), practică gimnastica de la vârsta de cinci ani şi a intrat la şcoala din Deva de la şapte ani. Gimnasta şi colegele ei au debutat în acest an cu succes în competiţii şi au cucerit mai multe medalii, Asiana fiind a doua ca valoare, în grupa ei. Cel puţin pentru un an, Asiana nu mai are pentru ce să-şi facă griji,  din punct de vedere financiar. Acum, îşi poate canaliza atenţia numai spre performanţă şi pentru realizarea visului ei, de a călca pe urmele Nadiei Comăneci.

6 comentarii la „„Sunt sigur că va deveni o mare gimnastã”

  • Ma intreb pe cine a mai intepat dl. OVIDIU MOS ( DUTU ) pentu a da aceasta suma , la momentul actual nu cred ca isi permite din banii primiti de la consiliul local. Cu siguranta nu cred ca prin asta poate pacali lumea la viitoarele alegeri pentru ca este un betiv de clasa si un tepar si mai mare.

  • Cu siguranta nu a fost ideia lui , dar pe cata lume a intepat putea sa dea mai mult .

  • Bravo ziaristilor care fac publicitate celui mai mare betiv, mincinos si tepar individ din Deva!
    N-ati gasit in tot orasul asta niciun om de bun simt care sa apara in ziar?

  • Cred ca te-a intepat cam putin daca zici ca e cel mai mare tepar din deva . Eu cred ca e ar fi in primele 3 locuri din EUROPA

  • EXCROC, MINCINOS, SANTAJIST,BETIV…. UN MARE ORDINAR!!! Ar fi bine sa-l intrebe cineva pe acest individ, de unde isi permite asemenea gesturi? Din excrocherii? Din santajuri? S-a gandit cineva sa-l verifice sa vada cu ce se ocupa? Ca putini sunt cei care nu au fost pacaliti de „DL.DUTU”!!!

  • Puteau si PSD sa bage al membru la inaintare cu sponsorizarea nu pe dutu ca asta nu se trezise bine din betie de dimineata si a zis ca ca banii sunt din partea lui .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura