Avram vrea biruri pe averile bogaţilor

24 august 2009 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

Preşedintele PRM Hunedoara, Costel Avram, consideră că a venit vremea ca nu numai românii care trăiesc din agoniseala muncii de zi cu zi, să plătească birurile aberante impuse de actuala guvernare.
Mai concret, Avram propune ca măsură anticriză, impozitarea mai mare a averilor celor bogaţi. Că doar, dacă au avut bani să-şi clădească imperii, au de unde să şi plătească pentru ele.

Trebuie şi impozit pe nemuncă
Costel Avram afirmă că este momentul ca şi cei care s-au îmbogăţit şi se lăfăie într-o bunăstare „aproape nesimţită”, să plătească la rândul lor, taxe şi impozite pe măsura averilor făcute din bogăţiile ţării, pe spinarea românilor. Este greu de crezut că propunerea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara va avea vreun ecou în Parlamentul sau în Guvernul României, ştiut fiind faptul că a lua de la bogaţi şi a da la săraci, nu a caracterizat, până acum, nici o putere din România. „Ţara a ajuns într-o situaţie de criză fără precedent şi a venit vremea ca aceia care au acumulat averi incomensurabile, să întoarcă serviciile, ţării. Au palate, hoteluri, şi case la mare, la munte, în străinătate. Au cumpărat sute de hectare de terenuri pe vremea când economia duduia. Or, asta înseamnă că, dacă îşi permit, au şi bani. Atunci, să plătească impozite şi taxe mai mari, pentru averi care depăşesc un anumit plafon, de bun simţ. Nu putem mări birurile tot celor care plătesc cu conştiinciozitate. Toţi cei care muncesc, plătesc impozit pe muncă. Cred că ar trebui impus şi un impozit pe nemuncă, impozit care ar aduce o adevărată avere la bugetul de stat”, este de părere preşedintele filialei judeţene PRM Hunedoara.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. nick spune:

    foarte bine gandeste si corect,aceasta idee ar trebui sustinuta de mai multi oameni politici care se stiu cinstiti si media ar putea ajuta aratindu-i pe cei incriminati.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Veteranul salvator

Portarul Sile Rahoveanu (foto) a apărat penalty-ul executat de Robert Cristian la scorul de 1-0 (min. 72) şi a contribuit...

Nesimţirea asaltează Retezatul

S-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. Se tot spune că turismul nu se dezvoltă, pentru că nu avem suficiente...

Disponibilizări la Compania Naţională a Huilei

Compania Naţională a Huilei din Petroşani se pregăteşte să disponibilizeze o parte din cei 11.800 de mineri care lucrează în...

Închide